Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 33-ата си позиция в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 33-ата си позиция в
Коментари Харесай

Григор Димитров запази позиции

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира 33-ата си позиция в международната класация на АТР, което значи, че той ще бъде измежду поставените на “Ролан Грос ”. В главната скица попадат 32 състезатели, само че Рафаел Надал (№15), Матео Бертини (№20), Марин Чилич (№22), Ник Кирьос (№25) се отхвърлиха от присъединяване. Димитров има на сметката си 1125 точки, а през тази седмица може единствено да надгради класирането си, защото ще играе на АТР250 шампионата в Женева (Швейцария), където за последно взе участие през 2021 година и няма точки за отбраняване.

Прогрес отбелязва втората ракета на България Димитър Кузманов, който се изкачи с три места до №208 с актив от 286 точки. Адриан Андреев се смъкна с две позиции до №214 с 276 точки, а Александър Лазаров загуби с цели 27 места и към този момент е №311 със 162.

Най-голям напредък от българите през тази седмица отбелязва Адриано Дженев, който прескочи 493 места и към този момент е №1391. Възходът на 17-годишният гений се дължи на положителното му показване на шампионата в клей в Куршумлийска Баня (Сърбия), където той за първи път доближи до четвъртфинал на шампионат за мъже от сериите " Фючърс " на Световната федерация (ITF).

Сериозен прогрес отбелязва и 17-годишния Илиян Радулов, който се изкачи със 172 места до №1433. За него следва още по-голям скок, откакто в неделя победи на шампионата от категория М15 в Пазарджик и стана първият български първенец при мъжете на толкоз ранна възраст от от 15 години. През май 2008-а, таман навършил 17 години, дебютния си триумф в шампионат от същата категория завоюва Григор Димитров.

Карлос Алкатрас се завърна на върха в международната класация с 6815 точки. Досегашният водач Новак Джокович бе изпреварен и от Даниил Медведев, който след триумфа си на “Мастърс ”-а в Рим усили актива си на 6330 точки. Ноле, който отпадна на четвъртфиналите във Вечния град след трисетова загуба от Холгер Руне, се смъкна на трето място с 5955 точки. В същото време датчанинът Русе се изкачи до №6 - рекордна позиция в неговата кариера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР