Най-добрият български тенисист Григор Димитров в тандем с поляка Хуберт

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров в тандем с поляка Хуберт
Коментари Харесай

Димитров и Хуркач стартираха с победа на двойки в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров в тандем с поляка Хуберт Хуркач започнаха със страхотна победа на присъединяване си на шампионата от сериите Мастърс в Индиън Уелс, откакто в първия кръг отстраниха поставените под №2 в главната скица Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Димитров и Хуркач се постановиха със 7:6(2), 6:4 за час и 26 минути игра и по този метод записаха втория си триумф в конкуренция на двойки, като първия пристигна през предходната година на Мастърса в Рим.

В първия сет българо-полският тандем изглеждаше като по-опасния на корта, като Григор и Хуркач имаха общо три точки за пробив, само че при всяка една от тях Рам и Солсбъри намираха метод и да се измъкнат и по този начин изходът от сета трябваше да бъде решен в тайбрек. В дългия гейм обаче Димитров и неговият сътрудник не оставиха никакви шансове на надалеч по-опитните си противници при двойки и след 7-2 точки в своя изгода сложиха точка на разногласието в първата част.

Във втората Димитров и Хуркач най-сетне стигнаха до по този начин търсения пробив, с цел да поведат с 4:3 гейма и до края не изпуснаха самодейността, с цел да завоюват сета с 6:4, което им обезпечи и крайния триумф в дуела.

По този метод българо-полският дует се класира за втория кръг на конкуренцията, където противници на Григор и Хуркач ще бъдат спечелилите от срещата сред Рохам Бопана/ Матю Ебдън и първенците от Sofia Open - Рафаел Матос/Давид Ернандес.

Тази вечер за Григор Димитров пък следва старт на присъединяване му и в шампионата на сингъл, където в среща от втория кръг българинът ще се изправи против австралиеца Джейсън Къблър. Двубоят е втори в програмата на корт " Stadium 4 ", където програмата започва в 21.00 часа българско време със срещата сред Аляксандра Саснович и Йелена Остапенко. Веднаха след края на напълно латвийския дуел пък на корта ще излязат Григор и Къблър.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР