Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието на тенис

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието на тенис
Коментари Харесай

Гришо започва срещу американец в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира присъединяване на тенис шампионат в Монте Карло от сериите " Мастърс 1000 " против американеца Бен Шелтън, отреди жребият през днешния ден. Първият огромен шампионат на червени кортове стартира на 9-и април и ще продължи до 16-и април.

20-годишният Бен Шелтън, който играе с лява ръка, направи възторг на Откритото състезание на Австралия тази година, като доближи до четвъртфиналите. Това бе и първото излизане на младия американец от родината му и присъединяване в чужбина.

През тази седмица Шелтън игра на шампионата на клей в португалския град Ещорил, като се наложи в първия кръг над французина Констан Лестиен с 2:0 сета, само че по-късно отстъпи пред австриеца Доминик Тийм с 2:6, 2:6.

Григор Димитров и Бен Шелтън в никакъв случай не са играли между тях. Българският тенисист има да пази 360 точки в Монте Карло, защото преди година стигна до полуфинал на шампионата, където отпадна в три сета от испанеца Алехандро Давидович-Фокина.

При триумф над американеца Димитров ще играе във втория кръг на шампионата против спечелилия от дуела сред американеца Франсис Тиафо, който е подложен под номер 12 в схемата, и чеха Иржи Лехечка.

Григор Димитров е в потока на Стефанос Циципас, който е под номер 2 в шампионата, и може да го срещне вероятно на четвъртфинал.

Водач в другия поток е международният номер 1 Новак Джокович.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР