От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени

...
От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени
Коментари Харесай

Директор от НАП: Само за половин месец сме събрали близо 20 млн. лв. от длъжници

От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени обществени отговорности, които жителите са длъжни да показват при прекачване на недвижими парцели и моторни транспортни. Това стана с промени в Данъчно- осигурителния процесуален кодекс.

Ако нямат налични средства длъжниците, то избрана договорка няма да се случи, обясни в ефира на " Добро утро, Европа " Силвия Стефанова, шеф на дирекция " Събиране " в Националната организация по приходите.

" Силно имаме вяра, че ще се увеличи събираемостта на средствата. От началото на май имаме осъществени над 70 000 инспекции за близо 50 000 задължени лица и приходите в бюджета са близо 20 млн. лева ", уточни Стефанова.

Задълженията си жителите могат да ревизират в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите посредством така наречен ПИК. Могат да се ревизират освен отговорностите, само че има и услуга, която разрешава заплащанията им и прочие, посочи тя и напомни, че Национална агенция за приходите изпраща и електронни напомнителни писма.

Целия диалог във видеото.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР