Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу защитаващия титлата

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу защитаващия титлата
Коментари Харесай

Григор срещу уморен Дел Потро на финала в Стокхолм

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе против защитаващия купата си аржентинец Хуан Мартин дел Потро във финала на шампионата от категорията ATP 250 в Стокхолм. По-рано през днешния ден българинът, който е подложен под номер 1 в главната скица, се оправи с италианеца Фабио Фонини с 6:3, 7:6 (2), а във втория полуфинал Дел Потро се наложи над испанеца Фернандо Вердаско с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (1).

Дел Потро, първенец в Стокхолм от предходната година, загуби първия сет след тайбрек, само че по-късно направи поврат. Аржентинецът взе втората част с 6:4 след един пробив, а в решителния трети сет още веднъж се стигна до тайбрек, в който първенецът от US Open 2009 бе безапелационен и даде единствено точка са противника в мача, траял 2 часа и 45 минути. В първия и третия сет Вердаско осъществя ранни пробиви, само че не съумя да задържи задатъка си в резултата.

Дел Потро и Димитров са играли общо седем мача, като салдото е в интерес на аржентинеца - 5:2. Хасковлията обаче завоюва последните два конфликта сред двамата. Миналата година двамата се срещнаха на полуфиналите в Стокхолм и аржентинецът надви с 6:4, 7:5.

Финалът стартира в 16,00 часа българско време, а след края на полуфинала с Вердаско Дел Потро призна, че се усеща изтощен. " Мисля, че ще бъда изтощен на следващия ден. Григор играе доста добре този сезон, победи ме в Пекин, демонстрира доста прекрасен тенис. Ще се опитам да играя даже по-добре в сравнение с през днешния ден и ще забележим дали ще съумея да защитя купата си. Дори да не съумея, аз съм удовлетворен, че още веднъж съм на финала ", разяснява Кулата от Тандил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР