Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с отличните си изяви

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с отличните си изяви
Коментари Харесай

Григор взе реванш от Джари и е полуфиналист на Мастърса в Шанхай

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с отличните си изяви на АТР Мастърс 1000 шампионата в Шанхай и към този момент е в полуфиналите, откакто в днешния ден надигра в два сета чилиеца Николас Джари.

Поставеният под №18 Гришо се наложи със 7:6(2), 6:4, с цел да запише първи триумф над този противник, вземайки и реванш за провалянето от него на финала в Женева преди няколко месеца.

Срещата на централния корт стартира равностойно, като в началните минути и двамата тенисисти сервираха солидно, което закономерно означаваше, че и възможностите за пробив отсъстваха. Това се промени в шестия гейм, когато страховит бекхенд на Григор и неточност на Джари осигуриха на нашето момче преднина от 0:30, а след двойна неточност на чилиеца нашето момче стигна и до първия си брейкбол в мача. Близо двуметровият латиноамериканец обаче откри сервиса си в този миг и с три бързи точки съумя да измъкне гейма. Това се оказа и последната опция за пробив в първия сет, чиято орис в последна сметка трябваше да бъде решена в тайбрек. Дългият гейм стартира чудесно за Димитров, който бързо си обезпечи преднина от два минипробива и задатък от 5-1 точки, с цел да постави точка на разногласието в тази първа част без особени проблеми след 7-2 точки в своя изгода.

Вторият сет също можеше да започва по желан метод за първата ни ракета, който имаше точка за пробив в откриващия гейм, само че Джари още веднъж я отрази и съумя да вземе подаването си. Първият по-сериозен тест за Григор на негов сервис пристигна в четвъртия гейм, когато той изостана с 0:30, само че с четири безответни точки изравни резултата за 2:2. Така се стигна до седмия гейм в сета, в който нова порция грешки от чилиеца осигуриха на Димитров две точки за пробив, само че още веднъж южноамериканецът оцеля. При третия късмет пред нашето момче обаче Джари прати топката в навън и по този начин първият пробив в мача стана факт. Гришо затвърди брейка за 5:3, след което в десетия гейм получи право да сервира за успеха. В решителния миг ръката на българина не трепна и с удобен гейм на 15 той затвори срещата след час и 39 минути на корта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР