Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от „Ролан Гарос“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завърши присъединяване си на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос, откакто отстъпи с 0:3 сета (1:6, 4:6, 3:6) от олимпийския първенец Александър Зверев в осминафинален дуел, траял 2 часа и 19 минути на централния корт „ Филип Шатрие “ в Париж, съобщи.

Първият сервис бе за Григор Димитров, който стартира с две следващи двойнигрешки, поради които нашият тенисист позволи пробив. Макар Зверев също да направи двойна неточност, той затвърди пробива си и поведе с 2:0. Неточностите у хасковлията продължиха и в третия гейм, той позволи опция за нов пробив, от която съперникът му се възползва и поведе с 3:0 с необикновен форхенд, с цел да вземе гейма. 17 минути след началото на мача Зверев взе подаването си и поведе с 4:0 в резултата. Гришо взе първия си гейм едвам при третото си центриране и по този начин понижи изоставането си. След това обаче Зверев съумя да завоюва сервис гейма си, въпреки и мъчно и най-после на сета проби за трети път Григор, с цел да затвори сета с 6:1.

Александър Зверев резервира инерцията от първия сет и взе подаването си елементарно, до момента в който при Григор Димитров се виждаше браг при отиграванията, само че въпреки всичко хасковлията съумя да изравни до 1:1. Третият гейм на втория сет продължи извънредно дълго, като Гришо имаше опция да пробие, само че германецът се избави и поведе, спечелвайки тази минибитка сред двамата. Този път обаче, гардът на Гришо не падна и при своето подаване родният тесинист съумя бързо да изравни - 2:2. По-добрата игра на Гришо докара до това, че той проби в петия гейм на втория сет и поведе в резултата, а по-късно затвърди задатъка си, вземайки подаването си за 4:2. След това Гришо бе доста покрай нов пробив, само че противникът му се избави. За жал на българина, Зверев му направи пробив и по този начин изравни резултата до 4:4. В играта на Григор настъпи рецесия, до момента в който в представянето на Зверев имаше доста повече убеденост, която му оказа помощ да поведе с 5:4. В десетия гейм на втория сет германецът поведе с 40:0, само че Димитров изравни до 40:40. За повече обаче Гришо нямаше сили и Зверев завоюва гейма, а по този начин и сета, приключил при резултат 6:4.

Германският тенисист стартира третият сет по този начин, както стартира първия - устремно. Той взе подаването си, а по-късно съумя да пробие доста елементарно Димитров и поведе с 2:0, до момента в който нашият тенисист допускаше прекомерно доста непредизвикани неточности. Третият гейм бе доста завързан, само че в последна сметка Гришо не съумя да пробие и по този начин изостана съществено в резултата. Все отново, Гришо съумя да вземе идващия си сервис гейм и резервира шансове да вземе сета. Това чувство се затвърди в идващия гейм, когато след една двойна неточност на германеца, Григор съумя да пробие, а по-късно сподели доста положителни осъществявания и взе подаването си - 3:3. При идващият сервис гейм на Зверев, германецът бе пределно съсредоточен и този път съумя да вземе подаването си, с цел да поведе. Това като че ли се отрази на душeвността на Гришо и той позволи пробив, с цел да може Зверев да сервира за спечелването на мача. Макар и не изключително постоянен, германецът съумя да надделее над сломения Григор Димитров и затвори сета с 6:3, като по този метод завоюва мача и се класира за четвъртфиналите в Ролан Гарос.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР