Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интересно интервю пред „Ню

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интересно интервю пред „Ню
Коментари Харесай

Григор за Бейби Фед: Минах по трудния път, щадете младите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде забавно изявление пред „ Ню Йорк Таймс” в часовете преди своя полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати против руснака Даниил Медведев. 28-годишният хасковлия приказва за известното си название „ Бейби Федерер” и по какъв начин младите и утвърждаващи се сега играчи би трябвало да получат нужните време и толеранс за развиване.

Димитров сега написа история при участията си в US Open, като съумя да се класира за полуфиналите след популярна 5-сетова победа над своя кумир Роджър Федерер. Доста от изданията по целия свят означиха резултата от мача с изказванието, че българинът най-накрая е съумял да излезе от сянката на сравненията с именития швейцарец.

Те водят началото си още от младежките години на Григор, който нееднократно е показал неспокойствие от обстоятелството, че медиите непрестанно го карат да разяснява паралелите с рекордьора по трофеи от Големия шлем. „ Когато младите играчи стартират своя път, мисля, че те не трябва да бъдат сравнявани с никого”, съобщи хасковлията. „ Мисля, че те би трябвало да получат повече пространство, повече време, с цел да намерят себе си на първо място останало. Аз самият разбрах това по сложния метод.”

„ Мисля, че последните 6-7 месеца бяха доста тежки за мен. Аз обаче имах на кого да се опра – моето семейство, моите другари. Продължавах да имам вяра в работата, която вършех, във възобновяване, на което подложих рамото си, във всяко упражнение, във всяка подготовка, в лекото превръщане на ракетата.”

„ Имаше толкоз доста неща, които да трансформира в подобен дребен и в същото време огромен интервал от време. И не щеш ли в този момент, когато сме съвсем в края на годината, стигаш до резултат като този. Това е в действителност особено за мен.”

„ Имаше толкоз доста подозрения, които изникваха в моето схващане. А също и мисли вероятно да приключа сезона и да си умря, с цел да мога да строя още веднъж. След Атланта сезонът стана доста сложен, въобще не можех да намеря темп. Продължавах да се изтезавам с рамото, с други дребни неща всеки ден, само че трябваше да мина през тях.”

Димитров не скри, че въпреки всичко се е постарал да изкопира своя кумир Федерер в най-малко едно отношение – неговата дарба да продължава напред след разочарованията. „ Това съм забелязал най-ярко у него. Неговото умеене да го прави е удивително. Винаги съм му се възхищавал, както и за доста други неща. Просто първата ти естествена реакция е да започнеш да униваш, да премисляш, което е доста мъчно. Едно от най-важните качества е да се научиш да продължаваш напред и да оставяш зад себе си. Наистина е мъчно, едно от най-трудните неща, които трябваше да науча. И към момента съм в развой на учене, не съм го усвоил напълно.”

„ Това, което ми дава разтуха в този момент, е, че знам, че съм положил повече старания от моя опонент”, добави Григор във връзка смяната в своите тренировки. „ Това е нещо, на което можеш да се уповаваш – аз имам по-силни крайници от него, приключил съм повече работа”, добави Григор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР