Най-добрият български състезател в класическата борба в категория до 97

...
Най-добрият български състезател в класическата борба в категория до 97
Коментари Харесай

Кирил Милов със сребро от Европейското

Най-добрият български играч в класическата битка в категория до 97 кг Кирил Милов отстъпи на финала на Артур Алексанян и се задоволи със сребърен орден от Европейското състезание в Загреб.

Кирил загуби битката с 1:5, като бе подложен в сутерен и позволи неточност, поради която арменецът небрежно натрупа четири точки и до края на часовника резервира задатъка си.

Милов към този момент има три сребърни медала от европейски шампионати - от 2018-а, 2022-ра и 2023-та, както и два сребърни от международни през 2018-а и 2022-ра. Именно Алексанян постоянно застава на пътя на Кирил и златото, а арменецът към този момент е шесткратен европейски първенец. Той има и четири международни трофеи, като е олимпийски златен медалист от Рио 2016, сребърен от Токио 2020 и бронзов от Лондон 2012.

“Успях да взема две точки, само че съдиите отредиха фаул. Аз бях деен, само че ме смъкнаха в сутерен и позволих доста глупава неточност. Оттам всичко се обърка и за подобен умел играч като него беше по-лесно. Той доста мъчно губи точки, а аз бях към този момент доста отпаднал и не можах да натисна и да нападам повече.

Световното е най-важното. Всеки път съм по-близо да го победя и дай, Боже, това да се случи някой ден - за какво не на Олимпиада. Ще си умря най-много две седмици и започвам подготовка за Световното, което е и олимпийска подготовка.

Благодаря за поддръжката на всички и също на моята избраница, тъй като тя минава през доста неща с мен, защото аз непрекъснато не присъствам по лагери и тренировки ”, сподели Милов.

Кирил стартира с две точки за прекачване още в първите 12 секунди на мача, а офанзивата му беше спряна, тъй като от екипа на арменците желаеха видео ревизиране. То беше почетено и в действителност точките бяха отнети, като съдиите прецедиха, че българинът е направил нарушаване с крайници си при придвижването.

Първите 40-ина секунди минаха в дейна битка в стойка, а в последните мигове на първата минута Милов беше предизвестен за неактивност. Малко по-късно и арменецът получи същото съдийско присъждане.

Алексанян заслужи точка и българинът беше подложен в сутерен. Арменецът прихвана лявата ръка на Милов и реализира две прехвърляния, с цел да поведе с 5:0. По същия метод се развиваше и финала на Световното състезание сред двамата, които като че ли прекараха оставащата половин минута по-скоро в изчакване на почивката.

Алексанян беше подложен в сутерен и Милов получи точка при 2:20 минути до края. Българинът опита да направи углавник, само че противникът му се оправи и след това двамата още веднъж бяха на крайници. Кирил изчакваше някаква неточност на съперника, само че той не искаше да рискува и предпочиташе да пази задатъка си.

За страдание, до края на битката не се случи нищо значимо и Милов стисна ръката на Алексанян, приемайки провалянето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР