Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, който носи екипа на гръцкия

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, който носи екипа на гръцкия
Коментари Харесай

Поредно признание за Александър Везенков

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков, който носи екипа на гръцкия Олимпиакос, получи следващо отличие за най-силния сезон в кариерата си. За втора поредна година Везенков попадна в " Отбора на сезона " в баскетболната Евролига за мъже, оповестиха от шампионата на формалната си страница.

Българинът, който към този момент заслужи премията " Алфонсо Форд " за топ изпълнител в шампионата и е любимец за наградата " Най-полезен състезател ", бе селектиран дружно с Лоренцо Браун от Макаби Тел Авив, Джанан Муса от Реал Мадрид, Матиас Лесор от Партизан и Валтер Таварес от Реал Мадрид, който също за втори следващ път попада в идеалната петица.

През сезона Александър Везенков на два пъти ставаше най-полезен баскетболист на месеца - през ноември и февруари. Той води в класациите за най-резултатен играч със приблизително 17.2 точки и за най-ефективен - със междинен коефициент 21.2, а при борците е втори със приблизително 6.8 на мач.

Спортист номер 1 на България за 2022 година осем пъти записа " дабъл-дабъл " в мачовете на Олимпиакос през сегашния сезон в Евролигата и пет пъти бе избиран за най-полезен баскетболист на обособените кръгове в шампионата.

Петимата състезатели в така наречен " първи тим " на Евролигата за сезон 2022/2023 бяха избрани след гласоподаване на старши треньорите и капитаните на тимовете в конкуренцията, публицисти и почитатели.,
 Бъдещето на Везенков в НБА е неизбежно
Бъдещето на Везенков в НБА е неизбежно

Това твърди известен американски журналист
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР