Най-добрите автокрадци у нас бяха арестувани по бели гащи след

...
Най-добрите автокрадци у нас бяха арестувани по бели гащи след
Коментари Харесай

Разследващи разкриха как е била спипана бандата легендарни автоджамбази в София

Най-добрите автокрадци у нас бяха задържани по бели гащи след акция на столичната полиция,. Тарторът на бандата Лъвицата, Кико, Джери, Радо и Митко били сюрпризирани в 6 ч. на разсъмване през вчерашния ден от отряд "Кобра ".

Асен Колев - Хастара обаче, не бил открит в тайната му квартира и е разгласен за национално търсене.

Групата от именити джамбази била профилирана в кражбата на три марки тузарски джипове - "Рейндж Роувър ", "Тойота Ленд крузер " и "Лексус ", споделиха проверяващи пред "Телеграф ".

Действията по следствието се правят от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на Специализирана прокуратура и не престават и все още.

По оперативни данни именитите джамбази образували групата преди към 3 месеца. Всеки има свое място в йерархията, като водач бил Светослав Петков-Лъвицата. Той бил индивидът, който провел крадците, зареждал ги с най-модерната техника за обири на джипове.

Самият той обаче, не пипал всъдеходките, само че имало случаи, при които помагал при запалването на някои от тях, които били по-специфични или с доста отбрани.

Хастара, Радостин Тодоров и Димитър Ладжов били крадците, които действително отмъквали возилата. Георги Воденичаров - Кико на собствен ред взимал джиповете от тайните гаражи и ги местел в други, с цел да се изгубят следите им. Ивайло Стоев-Джери пък режел първокласните возила на части в гараж в Перник, добавя още изданието.

Легендарната тайфа се специализирала в кражбите на три модела джипове, които след това продавала на части, а когато бързали доста - и непосредствено в недопечен тип.

Пласирали всеки всъдеход за към 20 000 лева, в случай че действителната им цена е близо 150-160 000 лева

Към момента бандата на Лъвицата, Хастара и Кико е подозирана за 10 грандиозни удара, което демонстрира, че облагата им надвишава 200 000 лева

Светослав Петков има висящи каузи, а Асен Колев преди няколко години излезе от пандиза. Той търка наровете, след което беше хванат с друга тайфа, която крадеше БМВ-та, а в нея имаше и боен.

Какави обвинявания и какви ограничения за неотклонение ще получат автоджамбази № 1, ще стане ясно до два дни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР