Най-добре за всички нас ще бъде Гешев да си подаде

...
Най-добре за всички нас ще бъде Гешев да си подаде
Коментари Харесай

Кирил Петков: Най-добре за всички нас е Гешев сам да си подаде оставката

" Най-добре за всички нас ще бъде Гешев да си подаде оставката, няма различен метод ", съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Премиерът разгласи, че се изготвя лист на българи в чужбина, които имат образованието за антикорупция, за Министерство на вътрешните работи, за другите служби, и " желаеме да се опитаме да ги притеглим, с цел да нямат никаква съгласуваност ". Той сподели, че няма никакво доверие на основния прокурор Иван Гешев поради неговата обязаност с хората от листата, който министър председателят съобщи през предходната седмица. " Той е бил с тези хора, ходил е на бар с тях ", сподели още Петков.
Според него шансът Гешев " да се разсъни и да стартира да почиства системата е нулев ". " Въпросът е да вкараме верния човешки капитал, който е самостоятелен, той може да пристигна и от чужбина, с цел да стартираме да работим на чисто ", съобщи министър-председателят. " Щом има толкоз доста обществена информация и по едно и също време с това няма неоправдателни присъди, няма същинско следствие, за мен е очевадно, че тази система не работи ", заключи министър председателят.
Кирил Петков сподели, че за нов основен прокурор би трябвало да се направи избор сред няколко индивида. " Ще гледаме най-квалифицираните хора и те да се състезават с техните CV-та, да забележим кой какво е постигнал и какви цели има за България. Този човек би трябвало да е честен и доста самоуверен ", означи министър-председателят на България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР