Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя срещу двукратната шампионка

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя срещу двукратната шампионка
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Цветана Пиронкова - Гарбине Мугуруса


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изправя против двукратната шампионка от “Шлема” и десета сложена в Ню Йорк Гарбине Мугуруса във втория кръг на US Open. Двубоят ще стартира в 18:00 часа наше време, като е първи в програмата на корт номер 17.

Пиронкова се завърна триумфално на корта след над тригодишна пауза, елиминирайки безапелационно в предходния кръг 120-ата в света Людмила Самсонова с 6:2, 6:3.

Тя направи единствено 13 непредизвикани неточности и надалеч по-изчистената й игра се оказа задоволителна, с цел да преодолее рускинята, като по нищо не личеше, че това е първият й формален мач от “Уимбълдън” 2017.

Само един път в предходните си 13 участия на US Open обаче Цвети е преодолявала втория кръг - през 2012 година, когато отпада от Ана Иванович на осминафиналите. Любопитното е, че Мугуруса също единствено един път в кариерата си (от седем участия) е прекосявала по-далеч от втори кръг.

В предходните си пет шампионата този сезон испанката стигаше най-малко четвъртфиналите, само че през 2020-а е по-сложно да се приказва за цялостна форма поради пандемията.

Пиронкова има 21 победи в кариерата си против тенисистки от топ 20, а последната такава пристигна против Сара Ерани (плюс Агниешка Радванска) на “Ролан Гарос” 2016.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР