Най-добрата антикризисна мярка е от 21 декември да започнем да

...
Най-добрата антикризисна мярка е от 21 декември да започнем да
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да свикнем, че излизаме от пандемията

Най-добрата антикризисна мярка е от 21 декември да стартираме да отваряме всичко поетапно. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който дружно със социалния министър Деница Сачева е на посещаване в цех за самун и тестени произведения. 

" Над 1,1 милиарда лева е дала страната да оказва помощ на бизнеса ", уточни Борисов и добави, че в случай че обстановката продължава да се усъвършенства, на 14 декември ще бъдат отворени детските градини и яслите. 

" Няма икономическа логичност, в която без да се събират налози и без да се създава страната да заплаща заплати, защото тя няма свои приходоизточници. Ние не желаеме да теглим задължения, които да се заплащат от бъдещите генерации и по тази причина най-хубавата антикризисна мярка е отварянето. Няма по какъв начин да не се работи, а някой да заплаща заплати в съответствие 80 към нула % и то за всеки бизнес ", уточни министър председателят. 

По думите му, би трябвало да свикнем, че излизаме от пандемията. " Има ваксини, има медикаменти, докторите се научиха и лекуват ", уточни той.

И направи прогноза, че финансово-икономическата рецесия ще бъде толкоз тежка през идната половин - една година, че практиката " Давайте пари, че да държим служащи ", няма да продължи постоянно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР