Най-дългосрочните прогнози за проминете на климата показват, че горещините от

...
Най-дългосрочните прогнози за проминете на климата показват, че горещините от
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков шашна Ники Дойнов: Още 100 години ще е жега

Най-дългосрочните прогнози за проминете на климата демонстрират, че горещините от последните години ще продължат да преобладават над Земята още век. След това водещите учени предвиждат световно захлаждане, това сподели по Нова телевизия синоптикът Петър Янков. В особено изявление с Ники Дойнов той изясни, че досега времето през тази година сочи, че зимата ще е по-студена и влажна, с доста сняг. Това демонстрират и най-големите центрове за проучване на климата в Съединени американски щати.

Времето си наваксва, изясни той и добави, че след топлата зима и преваляванията напролет, горещата вълна тези дни е естествена. Янков сподели също, че падналите температурни върхове през днешния ден не са необикновен индикатор, а са по-скоро любопитна статистика за медиите.

Той означи, че абсолютният връх за България е измерен през юли - 45 градуса в Сатовча.



Синоптикът разяснява, че в идващите години все по-често бълагрските плажове през септември ще могат да посрещат туристи, а няма да се пусти като в този момент.

Има гео фактори за стоплянето, има и демографски, които са свързани с човешката активност, съобщи Петър Стоянов. Той се включи в ефира на Нова от морето, като предизвести, че на следващия ден и там ще е голява горещина - от 32 до 36 градуса. През почивните дни обаче температурите ще паднат до към 30 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР