Най-четеният всекидневник в Германия Билд се оказа в центъра на

...
Най-четеният всекидневник в Германия Билд се оказа в центъра на
Коментари Харесай

Сатирично списание успя да излъже в. "Билд" за руска намеса в германската политика

Най-четеният ежедневник в Германия " Билд " се оказа в центъра на скандал, откакто сатирично списание удостовери, че си е измислило оповестените от таблоида електронни писма, подсказващи, че съветски жител се пробва да повлияе на немската политика, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

В петък в. " Билд " разгласява на първа страница новината за " нечестна игра " в Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Таблоидът заяви, че е получил достъп до писма, изпратени по е-поща, съгласно които Кевин Кюнерт, водач на младежкото крило на ГСДП и лидер на фракцията, която се афишира срещу сключването на " огромна коалиция " с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, е получил предложение за помощ от руснак на име Юрий.

Според материала въпросният Юрий предложил да провежда интетрнет акция против образуването на " огромна коалиция " и Кюнерт декларирал, че би оценил помощта. В края на публикацията в. " Билд " означи, че не разполага с доказателства за достоверността на електронните писма, напомни Агенция Франс Прес.

Говорителят на Кюнерт отхвърли пред таблоида, че водачът на младежкото крило е писал тези известия. Партията разгласи, че ще подаде тъжба.

Вчера немското сатирично списание " Титаник " разкри, че е измислило от начало до край електронните писма, предадени на " Билд ". " Анонимно електронно писмо, второ, три позвънявания и " Билд " отпечатва всичко, което подхожда на неговата стратегия ", възмущава се един от високопоставените чиновници на списанието Мориц Хюртген.

В. " Билд " се отпечатва всеки ден в тираж 2.35 милиона броя и има към 10 милиона постоянни читатели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР