Най-често връщаме дрехи при онлайн пазаруванеПри пазаруване от онлайн магазини

...
Най-често връщаме дрехи при онлайн пазаруванеПри пазаруване от онлайн магазини
Коментари Харесай

Най-често връщаме дрехи при онлайн пазаруване

Най-често връщаме облекла при онлайн извършване на покупки
При извършване на покупки от онлайн магазини хората най-често връщат облекла, тъй като не им стоят добре или тъй като не са поръчали точния размер. Това стана ясно при показване на изследването „ Пулсът на онлайн потреблението в България “, направено от „ Маркет ЛИНКС “.
Нова наклонност при онлайн търговията по света
е потреблението на виртуална действителност. Потребителят може да ревизира онлайн по какъв начин тъкмо ще му стои дрехата, която е харесал, да вземем за пример нова блуза или рокля. Така потребителят може да избере точния размер и най-подходящата за него дреха. За онлайн търговците позитивното е, че понижават връщанията на артикули. В България обаче онлайн търговците не оферират виртуална действителност и потребителите могат единствено да гадаят дали съответна дреха ще им стои добре.
72% от хората, които пазарят онлайн,
са купували облекла, обувки и аксесоари, демонстрира изследването. На второ място по най-често извършване на покупки онлайн е козметиката (35%), а по-късно са книги (27%), домашен електроуреди (25%) и потребителска електроника (24%).

При онлайн търговията най-важният аршин какво да купи човек е цената, демонстрира изследването. 71% от пазаруващите посредством интернет хора съпоставят цените сред разнообразни артикули и онлайн магазини преди да изберат какво да купят. Само 27% четат ревюта на продуктите, преди да създадат своя избор.
Само 19% от интернет потребителите,
взели участие в изследването, са правили спонтанни онлайн покупки в границите на шест месеца. 42% от потребителите преди да купят нещо са имали проект какво им е належащо, а останалите 39% са имало желание да купят нещо, само че стартирането на промоция или това, че са видели реклама, е довело до крайното решение какво да изберат. Жените са по-активни при онлайн извършването на покупки, демонстрира още изследването.
В България 61% от хората избират да пазарят онлайн посредством натрапен платеж,
демонстрира изследването. Причината за това е, че потребителите желаят да видят стоката, преди да платят, като това изключително се отнася за облекла, обувки и козметика. Само 35% употребяват картови заплащания при онлайн извършване на покупки, а останалите употребяват други способи за заплащане.

Близо половината от потребителите поръчват онлайн артикули, които взимат от офис на куриерска компания. 41% желаят стоката да им бъда доставена от пощальон на адрес, а 5 на 100 от потребителите избират доставката да бъде до кутия, от която да вземат пратката си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР