Най-честите нарушения при проверките преди Великден са свързани със съхранението

...
Най-честите нарушения при проверките преди Великден са свързани със съхранението
Коментари Харесай

Най-честото нарушение по Великден са храните с изтекъл срок

Най-честите нарушавания при инспекциите преди Великден са свързани със съхранението на храните - глобите за изминал период на валидност са от 1000 до 3000 лева Това сподели началникът на отдел в Дирекция „ Контрол на храните “ към БАБХ доктор Татяна Николова, предава Фокус.
„ Санкциите са съгласно нарушаването. Например за липса на етикет или нарушаване на етикетирането глобите са 1000-2000 лв., според от това дали нарушаването е първо или второ, дали стоката се предлага от юридическо или физическо лице. Най-голямата глоба, която може да се наложи по преценка на контролния орган е прекъсването на обекта от деяние и храната да бъде ориентирана за заличаване “, добави още доктор Николова.
"Контролът на месото стартира през цялото време на веригата. Тоест от фермата, до масата. Колегите, които управляват опазването на здравето на животните, подсигуряват за произхода на месото. След това животните постъпват за кръвопролитие в регламентирани месодобивни предприятия. Гаранцията от тяхна страна е маркировката на месото, която се слага наложително и подсигурява, че това месо е минало обзор ", изясни още тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР