Най-богатият човек в света Илън Мъск е обявен за враг

...
Най-богатият човек в света Илън Мъск е обявен за враг
Коментари Харесай

Евросъюзът започна война с Илън Мъск

Най-богатият човек в света Илън Мъск е разгласен за „ зложелател номер едно “ за Европейския съюз. Засега обаче единствено в интернет. Европейската комисия употребява войната в Близкия изток като опрощение, с цел да укроти милиардера и да натисне своите критици. Но Мъск се приготвяше за нещо сходно. Кой ще надделее.

Еврокомисарят Тиери Бретон даде на “Политико ” повода да назова Илън Мъск „ главния зложелател на Европейския съюз в цифровото пространство “. „ След терористичните офанзиви, осъществени от ХАМАС против Израел, имаме указания, че вашата платформа се употребява за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в границите на Европейски Съюз “, сподели той в писмо, изпратено до най-богатия човек в света. Ако Мъск не в профил нарушаванията, той ще бъде изправен пред правосъдни процеси, санкции, санкции - като цяло същинска правна война, която Брюксел е подготвен да разгласи на „ платформата “, т.е. “Екс ”.

Мъск отвърна и предложи в писмото си за отговор да изброят въпросните нарушавания ида „ оставят обществеността да реши сама “. Бретон от своя страна единствено отсече: съгласно тях Мъск би трябвало да е наясно с всички искания на потребителите по отношение на фалшификатите.

Въпросната подправена вест се отнася за офанзивата на ХАМАС против Израел и интервенцията на “Цахал ” в Ивицата Газа. Всички те са за ХАМАС, а не за израелците. С други думи, Мъск надали не пропагандира тероризма и от него се чака да направи същото, което направи Марк Зукърбърг. Той, на своята платформа подреди премахването на цялото наличие, създадено от ХАМАС, както и това, което може да се смята за поддръжка за това придвижване.

Но в действителност следващото близкоизточно изостряне е единствено опрощение за еврокомисарите - те го търсят дълго време, с цел да нападат Мъск. Преди година същият Бретон (между другото, вероятен правоприемник на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен) по време на видеоконференция даде обещание на мултимилиардера проблеми, в случай че не съблюдава законодателството на Европейски Съюз, на първо място по този начин наречения Закон за цифровите услуги.

Мъск счита, че този закон води до определяне на цялостен надзор върху медиите. По същия метод мисли унгарският министър председател Виктор Орбан и Мъск е склонен с него. Ако преди този момент създателят на “СпейсЕкс ” и основен изпълнителен шеф на “Тесла ” беше „ жива икона “ на либералите и глобалистите, в този момент той влезе в съюз със международните консерватори, наблягайки, че сегашните елити водят света към злополука.

Преди няколко дни Мъск изцяло предсказа самоизтребление на Европейския съюз заради обстоятелството, че отвори вратите си за ислямистки мигранти. Сега Европейският съюз се преструва, че главният проблем са ислямистите не в себе си, а в интернет, съответно в “Екс ”.

Вярата в нуждата от необятна независимост на словото, към която Мъск се придържа, е на място в Съединени американски щати, където има Първа корекция на конституцията, която подсигурява точно тази независимост. В множеството страни от Европейски Съюз е друго: там думите са наказуеми, речта на омразата е криминализирана и можете да отидете в пандиза за мнение и ценностна преценка. Освен това един от водачите в разнообразни забрани е Франция, родното място на Тиери Бретон.

„ Нашият закон е по-голям от вашите идеали “, като че ли споделят еврокомисарите на милиардера. За тях тази борба не е единствено кардинален въпрос, залогът е по-висок - без значение дали са на власт или не. В смисъл дали са в положение да диктуват волята си на хора като Мъск и дали са в положение да подсигуряват запазването на системата си за ръководство за в бъдеще.

Борбата за „ закона за цифровите услуги “ и цензурата в обществените мрежи е борба освен с ХАМАС, само че и с вътрешните врагове на европейските чиновници: евроскептичните партии, вариращи от Националното заседание на Марин льо Пен до “Алтернативата за Германия ”, която към този момент става най-популярната политическа мощ в източните провинции на Германия.

Преобладаващата част от евроскептиците, с изключение на европейските служители, подлагат на критика и всеобщата миграция към европейските страни. Това умерено може да се класифицира като „ тирада на омразата ” и подбудителство към ненавист, а по-късно хората да бъдат лишени от правото им на глас в интернет.

За да модерирате или, както в тази ситуация с Мъск, да не модерирате наличие в Съединени американски щати, имате потребност от воля, юристи и връзки. Това е повече игра, в сравнение с война и милиардерът смяташе, че я е спечелил, като просто е купил “Екс ”.

Европейските чиновници, решавайки същия проблем с отслабването на политическите съперници, който американските либерали взеха решение „ ръчно “, разчитат на мощ и дават обещание да блокират най-популярните от политизираните обществени мрежи. Освен това става дума за същите хора, които преди този момент бяха възмутени от краткотрайното блокиране на тогавашния „ демократичен “ “Туитър ” в страни, където се пробваха да го употребяват за промяна на властта посредством метода на „ цветната гражданска война “.

След решението да се включат в явно безперспективно и извънредно нерентабилно начинание за „ въздържане на Русия в полза на Съединените щати “, позицията на европейските служители стана още по-несигурна, защото благосклонността на американците е единствено към тях, а инфлацията, криза, енергийна рецесия и други последствия от „ битката с Русия за Украйна “ – за всички европейци. Не може да поемат опасности в такива условия - би трябвало да натиснат обществените мрежи.

За Мъск при положение на капитулация пред Брюксел загубите също ще бъдат обилни. Всъщност той ще би трябвало да се откаже от супергероичните си планове „ да избави света от злото ” – европейските атлантически служители, империята на Джордж Сорос, разпръсквачите на украинския спор, разпоредбите на „ новата нравственос ” и така нататък Изискват той да се разоръжи, признавайки властта на това “зло ” над себе си, най-малко в Европа.

Не бива обаче да смятате загубите на най-богатия човек в света за негови. Все още не е известно сигурно за какво Мъск се нуждае от “Екс ” и новите (или по-скоро старите - преди въвеждането на демократичната цензура) правила за държание в обществените мрежи.

Може би това е въпрос на действителни упоритости за „ избавяне на света “. Може би най-богатият човек в този свят работи като интернационален политически визионер и „ глас на разсъдъка “, чиито настоящи действия ще повлияят на геополитическите подреждания и по-нататъшната история на цивилизацията.

Или може би той е просто татко, който е афектиран от щерка си. Тя се натъпкала с мислите на левичарите в университетската среда в Съединени американски щати, смени си пола и атакуваше родителя си като богата бяла лигла в обичания си “Туитър ”, до момента в който Мъск не купи тази обществена мрежа.

Сега те дават обещание да блокират хора за думата " цисджендър ", която дъщерята и нейните другари използваха, с цел да нервират мултимилиардера. В същото време новият притежател разпръсна всички модератори, които преди този момент са изчистили наличие освен от „ Тръмпистите “, само че и от ХАМАС.

Ако е второто и Мъск в тази история е просто човек, той ще загуби, както нормално се случва, когато има борба сред единствено човек и голяма система. Но във всеки случай би трябвало да му пожелаем триумф.

Не е толкоз значимо кой е той, колкото кой му се опълчва. Това са същите хора, които насърчаваха „ речта на омразата “ против Русия и въобще не се притесняваха от потока украински имитации за съветската войска, а в този момент считат, че интернет се е трансформирал в рисково място поради Илън Мъск.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР