Най-богатият човек в света Джеф Безос официално се оттегли като

...
Най-богатият човек в света Джеф Безос официално се оттегли като
Коментари Харесай

Джеф Безос се оттегля като главен изпълнителен директор на „Амазон“

Най-богатият човек в света Джеф Безос публично се отдръпна като основен изпълнителен шеф на най-голямата компания за онлайн търговия на дребно „ Амазон ", въпреки че ще продължи да бъде ръководител на борда на шефовете ѝ.

Основателят на „ Амазон " отстъпи поста си на Анди Джаси. Компанията разгласи тази смяна още през февруари, а Безос разясни, че желае да отдели повече време на битката с климатичните промени, на ракетната си компанията „ Blue Origin ", на вестник „ Вашингтон поуст ", който също е негово владеене, както и на благотворителна активност.

За някои анализатори отдръпването на Безос като основен изпълнителен шеф идва в сериозен миг за „ Амазон ". Времето на пандемията сътвори голямо търсене на услугите си на компанията, което докара до голям скок в облагите. Но дружно с това шеметно развиване е засилено и вниманието на регулаторите към нея. Някои са на мнение, че „ Амазон " се е увеличен прекалено много. А чиновници на компанията са недоволни от неприятните условия на труд и от ниско възнаграждение.

Безос се отдръпва, само че остава към този момент най-големият акционер в компанията с акции на стойност 51,2 милиона или към 10%. Става и ръководител на Борда на шефовете.

А новият основен изпълнителен шеф Анди Джаси работи в сянката на Безос съвсем от началото на „ Амазон ". Всичко това надали значи, че той ще загуби въздействието си върху компанията и нейното развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР