Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от

...
Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от
Коментари Харесай

Вижте какво ще получат най-бедните пенсионери

 Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от Агенцията за обществено подкрепяне през април. Остава и добавка от 50 лв., предава БНР.

Правителството се отхвърли от желанието си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са планувани за хората с пенсии сред минималната и формалната линия на беднотия или от 300 лв. и една стотинка до 369 лв..

Става въпрос за близо 392 000 души. Списъкът с тези хора ще бъде възложен на Агенцията за обществено подкрепяне от Национален осигурителен институт.

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева сподели за БНР, че синдикатът приветства решението да се обезпечат средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, защото това е щяло да затрудни реализацията им, изключително в по-малките обитаеми места.

" Одобряваме този метод. Той изначално беше добър като план. Единственият подробност е, че щеше да бъде по-трудно, в случай че в действителност беше осъществен през ваучери. Това, което е самобитна помощ за поддръжка на потреблението - 120-те лв., ще бъде раздадено през Агенцията за обществено подкрепяне ", сподели Гонева.

Относно упреците, че парите за храна са избирателен ход, тя съобщи: " Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, значимото е за нас, за КНСБ, че хората ще получат тези пари, най-много те имат потребност от това ", заключи секретарят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР