“Навръх Деня на детето (1 юни) предстои официалното откриване на

...
“Навръх Деня на детето (1 юни) предстои официалното откриване на
Коментари Харесай

ДБ съобщили за 150 допълнителни места в детска градина с общо 150 места

“Навръх Деня на детето (1 юни) следва формалното разкриване на разширената 192-а детска градина “Лозичка ” в “Лозенец ”. Разширението, което е с размерите на една нормална детска градина, е за 6 групи (около 150 деца). Разширението е първото от плануваните три разширения на детски градини в “Лозенец ”. Много съм благополучен, че успяхме да се оправим извънредно къси периоди и да осигурим по този начин нужните за региона спомагателни места ”, съобщи районният кмет Константин Павлов. ” Това се оповестява в публично прессъобщение на Демократична България, разпратено до медиите. 

Прессъобщението на Демократична България е подвеждащо по няколко аргументи: Детска градина “Лозичка ” се намира на улица “Розова котловина 12А ” е надстроена с един етаж за една детска група, като възложител е кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, написа

Фактологията е записана в Удостоверението за въвеждане в употреба, разпоредена при започване на месец май тази година. Но това не е упоменато по никакъв метод в прессъобщението.

Защо от “Демократична България ” настояват, че става въпрос надали не за цяла нова детска градина за 6 групи, откакто в документите на обекта е категорично посочено, че става въпрос за надстройка на един етаж за една детска група. Проверка на Trubine.bg демонстрира, че след разширението детска градина “Лозичка ” ще може да одобри общо 150 деца, а не в допълнение 150 деца, както оповестяват от Демократична България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР