Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19. Очакванията

...
Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19. Очакванията
Коментари Харесай

Кунчев: Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата covid-вълна

Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19. Очакванията ми са, че през октомври ще се доближат върхови стойности на заболеваемост. Фактът, че има близо 3 хиляди заболели и нараства броят на умрелите е стеснителен. Това съобщи пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, който взе участие в здравен конгрес.

Не сме в доста плевел растеж, какъвто се следи в Румъния и Унгария, само че и явно не сме и в платото, което чакахме, тъй че през този месец ще стигнем оптимални равнища и по-късно се чака да има нормализиране, уточни още той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Противоепидемичните ограничения и в този момент са налице, като след Габрово, и в Русе се подхващат местни ограничения ", уточни още Кунчев.

По думите му, не е изненадващо, че нараства броят на заболелите деца, защото циркулацията, която е налице в обществото, ще се придвижи и в учебните заведения.

Според Кунчев циркулацията на вируса измежду учениците е по-ниска. " Продължават да се получават потвърждения за това, че " Делта " заразява ниските възрасти и по-лесно се предава, поради което и нарастват броя на инфектираните. Като протичане не е чак толкоз по-тежко, а по-скоро визира повече хора. Места в лечебните заведения към момента има, даже в най-засегнатите райони. Засега няма отвод или неспособност за настаняване на заболели ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР