Навън е лято, горещо е, а ти си бременна. Това

...
Навън е лято, горещо е, а ти си бременна. Това
Коментари Харесай

Как да се справя с жегите докато съм бременна?


Навън е лято, горещо е, а ти си бременна. Това може да бъде рецепта за неприятно въодушевление, само че положителната вест е, че съществуват способи бременността да мине леко през летния сезон.

Горещината през лятото е врагът на всяка бременната. Хората като цяло стават нетолерантни към рисковата горещина, само че още по-чувствителни стават бременните. Телесната темепературата на бременните е малко по-висока от естественото поради нарасналото количество на прогестерона . В допълнение топлината от външната среда кара бременната да се усеща некомфортно.

Препоръчва се бременните да останат в комфорта на дома си при включен климатик при темепература на открито над 32 градуса по Цлезий и висока мокрота на въздуха. Хладната и влажна забрадка върху врата, челото или главата също е добър метод да се поддържа телесната температура.



Тежкото изпотяване поради топлината освен, че е неприятно, само че и дехидратира тялото. Приенето на доста течности, портокалов сок, мляко или спортни питиета заместват течностите и изгубените през потта електролити. Важно е през лятото да се при задоволително вода, само че не и да се прекалява, тъй като може да се премине към противоположното положение хиперхидратация (водна интоксикация). Тогава мускулите се уморяват, развиват се конвулсии и крампи. Затова осем чаши вода, разпределени за деня, са задоволителни.

Облеклото може да помогне да се оправиш с топлината също. Памучните тъкани подкрепят кожата да диша и да се поти по-малко. Свободните облекла като ролки са подобаващи тъй като не стягат кръста, а това има удобен резултат върху понижаване на отоците по краката .

Свързани публикации.. Бременна през лятото - какви са плюсовете 0 Слънцегреенето през лятото – задоволително ли ни е да си осигурим Витамин Д? 0 Фолиева киселина (Витамин В9) - по какъв брой и по кое време? 0

Отоците от време на време могат да са мъчителни през лятото. В такива случаи почивката в легнало състояние за 30-60 минути в края на деня може да помогне. Поставянето на одеало или възглавница под краката по време на сън също понижава отоците. Носи удобни обувки, които да са най-малко с половин размер по-големи от естествения размер за повече независимост на придвижването. На някои бременни им се подуват и пръстите на ръцете, по тази причина носенето на тесни пръстени не се предлага.

Важно е да се заобикаля директното слънце, тъй като бременните са по-податливи на слъчево изгаряване. Използването на слънцезащитен крем с висок SPF 30 или 45 защищава кожата. Освен това по време на бременността се създава повече меланин и се разпределя неравномерно изключително по лицето. Това положение се назовава "маска на бременността " и слънцезащитните артикули пазят от развиването му.

Друга тактика е да се употребяват по-хладните часове на деня за разходки на открито и извършения. Не прави тренировки до прегряване. При първия знак на уязвимост, отмалялост, замаяност или жадност прекрати интензивността, легни и изпий чаша вода. Ако скоро не се почувстваш по-добре, свържи се с лекаря си.

Бременността не е причина да се пропущат действия навън, само че би трябвало да се вземат спомагателни защитни ограничения. 2843
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР