Научно изследване потвърждава, че подходът към живота, който учените са

...
Научно изследване потвърждава, че подходът към живота, който учените са
Коментари Харесай

Тази очевидна стратегия за постигане на щастие наистина работи

Научно проучване удостоверява, че методът към живота, който учените са нарекли „ приоритизиране на позитивното “, е обвързван с повече задоволство и богатство.

Приоритизирането на позитивното значи да организираш всекидневието си към действия, които носят наслаждение.

Хората, които дават приоритет на позитивното, са освен по-щастливи, само че и имат по-добри взаимоотношения, демонстрират повече прочувствена устойчивост и повече внимание към сегашния миг.

Предишни проучвания са открили, парадоксално, че преследването на щастието може да има по-скоро негативен резултат. Например, когато човек извънредно се стреми да е благополучен или обръща прекалено много внимание дали е благополучен, в дълготраен проект се усеща по-зле.

Повечето хора разказват щастието като нещо, което идва, когато си желае, а не когато ние желаеме.

Споменатото проучване обаче пита 233 души дали като цяло дават приоритет на позитивното във всекидневното си, рутинно взимане на решения.

„ Приоритизирането на позитивното демонстрира степента, в която хората търсят позитивни прекарвания въз основа на това по какъв начин вземат решения да провеждат всекидневния си живот “ – изясняват създателите.

„ Приоритизирането на позитивното беше обвързвано с голям брой удобни индикатори, като се стартира с по-чести позитивни страсти до по-малко депресивни признаци.

Освен това, хората, които слагат приоритет върху позитивното, имат преимущество и във връзка с други психологични запаси, като его-устойчивост и състрадателност към себе си, като тези връзки се изясняват с по-честото прекарване на позитивни страсти. “

Да дадеш приоритет на позитивното значи разнообразни неща за разнообразни хора.

„ Може би за някои хора това значи да запазиш съботния следобяд, с цел да отидеш на футболен мач или да изведеш фамилията си в парка

За други може да значи да започваш работния си ден с тичане или с чаша чай и вестник.

Някои хора може непрестанно да търсят действия, които носят успокоение и задоволство, други търсят неспокойствие и жизнеспособност. “

Общото сред всички тях е, че интензивно се стремят да намерят място във всекидневието си за нещата, които ги радват.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР