Научен факт: Слънцето става все по-горещо и по-горещо. Неговата яркост

...
Научен факт: Слънцето става все по-горещо и по-горещо. Неговата яркост
Коментари Харесай

За да спасят човечеството от края на света, учените искат да преместят планетата

Научен факт: Слънцето става все по-горещо и по-горещо. Неговата бляскавост се усилва с придвижване на възрастта. В бъдеще Земята ще получава 10 % повече слънчева сила, в сравнение с в този момент. Очакват се пъклен горещини - температури от няколкостотин градуса. Океаните ще изкипят, земята ще се трансформира в безжизнена пустиня. И сегашният климат ще наподобява божествен - даже с световното си стопляне, сякаш породено от изгарянето на изкопаеми горива.

Едно нещо радва: всеки е съдбоносен да отиде в пъкъла не толкоз скоро - след към милиард години.

Може ли гибелта да бъде отсрочена? Не. Горещото бъдеще е неизбежно - по този начин работи Вселената. И процесите, присъщи на звезди като Слънцето. Но можете да се отдалечите от края на света - в дословния смисъл на думата.

„ Животът като цяло и по-специално нашите потомци ще просъществуват повече от милиард години, в случай че земното кълбо бъде преместено “, сподели Алберт Зийлстра, професор по астрофизика в университета в Манчестър, пред Daily Mail. Достатъчно е да преместите планетата на 5 милиона километра по-далеч от Слънцето.

Тоест ученият предлага да се отдалечим от източника на топлота. В резултат на това Земята още веднъж ще бъде в удобна зона и няма да прегрява.



Голям метеорит е ориентиран към Земята. 2. Гравитацията на Земята забавя метеорита, пренасяйки го към Слънцето, до момента в който планетата се форсира. 3. Повтаряме трика на всеки 1000 години. 4. Ускорявайки се, Земята се отдалечава от Слънцето

Шансът да си останем вкъщи и да не се местим на никое място - да речем на Марс, където става видимо по-топло - ще даде на потомците величествен, само че много изпълним план, създаден от учени. Той се основава на " ловкост ", която от дълго време се употребява при изпращане на галактически кораби на далечни дистанции. Например до покрайнините на Слънчевата система. Допълнително ускоряване им дава силата на гравитацията на планетата, до която летят, променяйки траекторията на придвижване. В резултат на това пратениците пестят гориво, а от време на време и време.

Но малко хора знаят, че благодарение на гравитационна маневра е допустимо да се забави галактически транспортен съд. Още по-интересно е, че самата планета се форсира. Колкото по-голямо е маневреното тяло, толкоз по-осезаем е резултатът от него.

Според най-простите закони на физиката, ускоряващата се планета се движи по серпантина към по-отдалечена орбита. Което е тъкмо това, което се изисква.

За да преместите Земята на нужното разстояние, ще ви е нужен тежък метеорит - блок с диаметър 50 километра. Такива са " открити " в астероидния пояс, който се намира сред Sars и Юпитер. Задачата е да намерите верния и някак да го насочите в вярната посока. Астероидът ще извърши няколко маневри: първо ще се форсира, правейки обиколка към Слънцето, а по-късно ще лети към нас, с цел да форсира Земята.


Архимед движи Земята с лост във фреска от 15-ти век в изложба Уфици във Флоренция

Според професор Зийлстра гравитационният трик ще би трябвало да се прави доста пъти - милион пъти. Това не е доста с наличния времеви запас от милиард години - метеоритите ще би трябвало да бъдат " изстрелвани " един път на всеки хиляда години. Не е прекомерно обременяващо поради равнището на науката и технологиите, което човечеството се надява да доближи.

Между другото, самата концепция за пренасяне на Земята не е нова. Архимед също предложи, само че той не се брои - мъдрецът изиска опорна точка. И лост.

От нашите съвременници, с проекти да реалокират планетата, с цел да я спасят от прегряване, е роденият в Съюз на съветските социалистически републики инженер, физик и математик Робърт Зубрин, който през 1996 година основа Pioneer Astronautics в Съединените щати, ориентирани към създаването на нови галактически технологии. Неговата публикация, оповестена през 2014 година, беше наречена „ Преместване на Земята “ (Moving the Earth). Ученият обаче имал желание да употребява реактивно задвижване за самата планета. И даже пресметна, че ще са нужни малко по-малко от 7000 ракети като Сатурн V. Според неговите оценки новата орбита на планетата трябваше да бъде на разстояние 7,5 милиона километра от сегашната.

От изчисленията на английски учени - от Манчестър - следва: откакто се реалокира, Земята ще бъде на 155 милиона километра от Слънцето. Тогава годината ще се усили до 380 дни. Но спомагателни две седмици няма да навредят на никого. Особено на отмора.



Огромна медна намотка, сложена в космоса, ще защищити от разрушително слънчево изригване

И ЕТО ГОЛЕМИЯ ПЛАН - Спасение от цвъртящо слънчево изригване

Астрономите от университета в Колорадо Боулдър, ръководени от Юта Ноцу, са забелязали десетки звезди във забележимото пространство, които наподобяват на Слънцето, само че са доста неспокойни. От време на време пламваха с по този начин наречените „ суперизбухвания “, които бяха хиляди пъти по-мощни от „ елементарните “ слънчеви. От което се постанова заключението: нашето Слънце е способно на такива мръсни номера. И още по-зле. Може безусловно да изгори Земята, както във кино лентата „ Поличбата “. Да я изгори с изблик на сила, който е несравнимо по-мощен от тези, проследени от Юта Ноцу и неговите сътрудници.

Американците се притесняват, че в околните 150 години не е изключен прелом. Предсказва се и от известния Ави Льоб от Харвард-Смитсониън център по астрофизика. Но той предлага да се отбрани - един електромагнит ще се трансформира в щит - гигантска намотка от медна жица, захранвана от слънчеви панели.

Учените възнамеряват да слагат структура с тегло към 100 хиляди тона в точката на Лагранж - сред Слънцето и Земята. Тази точка се намира на разстояние 329 хиляди километра от нашата планета - там, където силите на привличане на Слънцето и Земята се балансират взаимно.

Работеща намотка ще образува магнитен пашкул. Пашкулът ще покрива Земята и няма да пропуща нездравословни излъчвания към нея. Без значение какъв брой мощни са те.



Ударът по метеорит го отклонява

Както знаете, задачата DART (Double Asteroid Redirection Test) показва, че снаряд, изстрелян от Земята, е в положение да изхвърли грозящ го метеорит отвън курса.

Напомняме, че в нощта на 27 септември 2022 година 500-килограмовата сонда на задачата DART незабавно се блъсна в блок с тегло 5 милиона тона, летейки до него със скорост към 6,6 километра в секунда.

Ударът, както беше планувано, падна върху дребен " спътник " - 160-метровия метеорит Диморф, съпътстващ по-големия метеорит - 780-метровия Дидим. Сблъсъкът се оказа по-силен от предстоящото, написа КП. Беше съпроводено от ярка мълния и освобождение на материя - „ бебето “ даже имаше опашка. И метеоритът стана като комета.

Dimorph направи едно завъртане към Didyma за 11 часа и 55 минути. А след удара – за 11 часа и 23 минути. 32 минути по-бързо. Тоест " бебето " се приближи до Дидима. С други думи, той отхвърли.

Доказаният " способ на влияние " - уместно мащабиран - дава вяра и на проф. Zijlstra. Именно с негова помощ той има намерение да изпрати на Земята метеорит, нужен за нейното придвижване. Ще бъде значимо да не вършиме неточности в изчисленията - с цел да сте сигурни, че ще избегнете конфликт.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР