Националният център по наркомании (НЦН), административният офис на Държавната психиатрична

...
Националният център по наркомании (НЦН), административният офис на Държавната психиатрична
Коментари Харесай

Центърът по наркомании и метадоновата програма ще бъдат преместени от ул. “Пиротска“

Националният център по наркомании (НЦН), административният офис на Държавната психиатрична болница в Суходол и метадоновата стратегия към нея би трябвало да освободят постройката на ул. “Пиротска “ 117 до 25 септември 2018 година Причината е в изминал контракт сред Министерството на здравеопазването и Столична община, заради което в този момент се търси нова постройка за центъра и програмата. В последните години против Центъра по наркомании и метадоновата стратегия неведнъж имаше подписки от поданици на квартала.

“На 1 февруари тази година Столичната община осведоми Министерството на здравеопазването, че заради приключване на периода на контракта сред двете институции, Националният център по наркомании и административният офис на Държавната психиатрична болница в Суходол би трябвало да освободят постройката на ул. “Пиротска “ 117 до 25.09.2018 година Договорът сред Столичната община и Министерството на здравеопазването за безвъзмездното прилагане на общинската постройка е подписан на 20.12.2011 година “, показват от здравното министерство.

Представителите на Министерство на здравеопазването към този момент са провели няколко срещи със Столичната община, с цел да се откри вид къде да бъдат преместени Националният център по наркомании и Метадоновата стратегия, която е към Държавната психиатрична болница.

“Министерството на опазването на здравето преглежда всички вероятни разновидности на здания, на чиято територия да бъде осъществено преместването. През идващите месеци ще се търси подобаващото място, което по никакъв метод да не тормози жителите на столицата. Към момента Министерството на здравеопазването не е взело решение и всички изказвания за избор на едно или друго място не дават отговор на истината “, разясниха от министерството появили се информации, че се обмисля пренасяне в Националния център по заразни и паразитни заболявания в кв. “Банишора “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР