Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли внесените от Корнелия

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли внесените от Корнелия
Коментари Харесай

Тристранката отхвърли идеята за 10 заплати за второ и трето дете и повишаването на пенсиите

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) отхвърли импортираните от Корнелия Нинова и група депутати оферти за повишение на пенсиите по нов модел, заложен в законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, и опцията помощта за първолаци да се дава до 4 клас, както и родители да получават по 10 минимални работни заплати за второ и трето родено дете у нас. Тази смяна е заложена в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за фамилни помощи за деца.

Законопроектът на Кодекса за обществено обезпечаване беше подсилен само от КТ „ Подкрепа”. Отново и само единствено работодателският профсъюз поддържа законопроекта на Закона за фамилните помощи за деца.

„ За следващ път Българска социалистическа партия предлага да бъдат преизчислявани пенсиите, отпуснати до избрана дата с един нов застрахователен приход, който е образуван в осигурителната система, години наред, откакто лицата са се пенсионирали. Ние считаме, че това е едно извънредно непрофесионално и неточно предложение, защото осигурителният принос на лицата се мери, включително и през образувания от тях междинен застрахователен доход”, съобщи Ася Гонева от КНСБ и добави, че в случай че бъде позволено да се трансформира формулата през няколко години, то тогава няма да има смисъл да убеждаваме хората да се обезпечават върху същинските приходи, с цел да образуват и получат по-висока пенсия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР