Националният отбор по футбол на САЩ преждевременно започна празненствата за

...
Националният отбор по футбол на САЩ преждевременно започна празненствата за
Коментари Харесай

Огромен гаф: САЩ отпразнуваха класиране за Световното, въпреки че може да пропуснат финалите

Националният тим по футбол на Съединени американски щати прибързано стартира празненствата за класирането си за финалите на Световното състезание през 2022 година. Тимът обаче към момента няма " подпечатана виза " за шампионата.

В нощта на 28 март американците победиха Панама (5:1) вкъщи в поредна подготовка за Мондиала. След срещата футболистите започнаха да честват успеха дружно с почитателите. Играчите се приближиха до една от трибуните, като държаха транспарант с надпис " Класирани на Мондиал 2022 ".

Въпреки това, кръг преди края на квалификационния цикъл, към момента има математически шансове Съединени американски щати да не доближат до финалите в Катар.

Първите три тима от групата отиват непосредствено на Световното състезание. Отборът, който заеме четвъртата позиция, играе плейоф.
 Канада и Съединени американски щати се класираха на Световното състезание
Канада и Съединени американски щати се класираха на Световното състезание

За финален път Канада беше част от Световното състезание през 1986 година в Мексико

Американците към този момент са втори в групата с 25 точки след 13 мача. Головата разлика е 21:8. Тимът на четвъртото място Коста Рика има 22 точки с голова разликата 11:8. Във финалния мач костариканците ще одобряват Съединени американски щати и в случай че завоюват с шест или повече гола, ще ги изпреварят в таблицата.

Ако в това време Мексико, който също има 25 точки, колкото имат и американците, само че са с по-лоша голова разлика, вземат точки в последния кръг със Салвадор, тогава отборът на Съединени американски щати ще остане на четвърто място. В този случай тимът ще би трябвало да играе плейоф с представител на Футболната конфедерация на Океания.

Подобно пагубно проваляне наподобява доста малко евентуално. Все отново Пулишич и компания признаха грешката си. Нападателят на Челси съобщи: " Момчетата не знаеха въобще, че има такава възможност. Казаха ни след това. Веднага разбрахме, че имаме още работа за извършване. Ще подходим към последния си мач както към всеки различен и ще играем за победа ", сподели Пулишич.

Отборът на Канада стигна до финалите на Мондиал 2022, откакто зае първо място с 28 точки. Няма процес, при който " кленовите листа " да слязат под третото място.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР