Националният отбор на България за мъже започна участието си във

...
Националният отбор на България за мъже започна участието си във
Коментари Харесай

България загуби от Китай на старта на волейболната Лига на нациите за мъже в Нагоя

Националният тим на България за мъже стартира присъединяване си във Волейболната лига на нациите с проваляне с 2:3 (20:25, 25:21, 21:25, 25:20, 9:15) от Китай.

Двубоят, който се игра в японския град Нагоя, бе още един дебют отпред на националния отбор за селекционера Пламен Константинов.

Срещата не започва изключително добре за българския отбор, който разреши на Китай да поведе с 4:0 точки при започване на първия гейм. С добра игра на сервис българите изравниха при 9:9 и поведоха за пръв път при 12:11.

При 15:15 обаче китайците направиха нова серия от четири следващи точки, а по-късно и още една, в която завоюваха пет от шест разигравания, с цел да стигнат до шест сетбола при 24:18. Българският отбор избави първите два, само че при третия Александър Николов изпрати сервис в мрежата, което даде откриващата част на Китай.

Много по-добра игра българският състав показва във втори гейм. В него разпределителят Георги Братоев комбинираше ловко с диагонала Димитър Димитров, както и с посрещачите Александър Николов и Мартин Атанасов. Във втората половина от гейма България непрекъснато държеше разлика от три-четири точки пред съперника си и изравни резултата след 25:21.

Волейболистите на Пламен Константинов имаха самодейността и в по-голямата част от третия гейм. С доста положителни сервиси на Димитър Димитров трикольорите поведоха с 14:12 точки, а по-късно и с 16:13.

В този миг изглеждаше, че България ще поведе в резултата в геймовете, само че в играта на " лъвовете " настъпи непонятен спад. Грешките от сервис зачестиха, офанзивите в края на мрежата бяха несполучливи, а подаванията на разпределителя Георги Братоев също не бяха от най-прецизните. Това разреши на Китай да реализира поврат и да измъкне третия сет след 25:21.

Преди началото на четвъртия гейм Пламен Константинов пусна в игра Георги Сеганов на мястото на Георги Братоев, както и Николай Пенчев вместо Мартин Атанасов.

Азиатският представител обаче продължи да играе въодушевено и бързо поведе с 9:5 точки.

Тук обаче българският отбор сподели темперамент и съумя да поведе с 21:17 с добра игра на обсада. Това докара до равнене на геймовете след 25:20 точки и изпращането на мача в съдбоносен тайбрек.

В него българският отбор сподели стартире си недостатъци, позволи доста непредизвикани неточности и след 9:15 точки отстъпи на игралия по-смело и по-концентрирано тим на Китай.

За България с 22 точки приключи Александър Николов. Още 15 прибави Димитър Димитров, а с 13 остана Мартин Атанасов.

Над всички за спечелилите бе Чжан Цзинин с 29 точки. С 15 приключи Ю Юантай, а Цзиан Чуан остана с 10.

Следващият мач на България е в четвъртък от 6:00 сутринта наше време против състава на Словения.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР