Националният осигурителен институт обяви датите, на които ще се изплащат

...
Националният осигурителен институт обяви датите, на които ще се изплащат
Коментари Харесай

Кога ще плащат пенсии и обезщетения през март

Националният застрахователен институт разгласи датите, на които ще се изплащат компенсациите и пенсиите през месец март. От през днешния ден стартира изплащането на паричните компенсации за бременност и раждане, на болничните и тези за майчинство.

Обезщетенията за болест и майчинство се изплащат до 10 работни дни след постъпването в Национален осигурителен институт на правилни данни от лекарите и от осигурителите. Обезщетенията, отнасящи се за интервали по-дълги от един месец, се изплащат до 5 работни дни след приключване на месеца, за който се отнасят, прецизират от Национален осигурителен институт.

От 7 март – вторник, стартира изплащането на пенсиите за март, като то ще продължи до 20 март – понеделник. Хората, които получават парите си по банков път, ще имат преведени сумите още на 7 март.

Проверяват за разпоредби за пенсии в уеб страницата на Национален осигурителен институт

В пощите изплащането става по график, авансово разгласен в тях. От 15 март Национален осигурителен институт ще изплаща компенсациите на хората, които са останали без работа. Календарът за погашение на всички компенсации и пенсиите може да се види на уеб страницата на Национален осигурителен институт.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР