Националният омбудсман Мая Манолова организира мобилна приемна във влака София-Варна.

...
Националният омбудсман Мая Манолова организира мобилна приемна във влака София-Варна.
Коментари Харесай

Мобилна приемна организира Манолова във влака София-Варна

Националният омбудсман Мая Манолова провежда мобилна приемна във влака София-Варна . Железницата потегли в 6:55 часа от Централна гара София и по проект се чака да дойде в морската столица на България след 8 часа. Докато пътува, Манолова се зае да изслуша проблемите на жителите, осведоми БНР.

Стандартни са жалбите, които стигнаха до националния бранител на правата на жителите и във влака. Проблемите, по думите на Манолова са: " банки, поръчителства, заплащане на заеми, като гарант, по-късно колекторски компании, продажба на задължения, частни правосъдни изпълнителни . Нещата, с които работим от години ".

 Манолова желае омбудсман в общини с над 10 000 души
Манолова желае омбудсман в общини с над 10 000 души

Предлага промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация

Мобилната приемна бе отворена като отговор на отнемането на служебната кола и водач от Националната работа за защита , които придвижваха омбудсмана към местата на срещите й с хората.

Припомняме, ден по-рано публичният бранител потегли с рейс и доста медийно внимание към Стара Загора за представянето на локалния омбудсман и млади бранители на гражданските права.

 Омбудсманът персонално изследва удобствата на публичния превоз
Омбудсманът персонално изследва удобствата на публичния превоз

Посланието на Манолова е, че никой не може да я спре да си прави работата

С възприятие за комизъм преди да потегли с влака омбудсманът разгласи, че това е подобаващият превоз до Варна.

" Осемте часа пътешестване могат да бъдат уплътнени в диалог с хората в мобилна приемна . Тук са първите жители, които излагат своите проблеми ".

Тя съвсем се оплака от вниманието на медиите към нея, тъй като хиляди хора пътуват с публичния превоз и това не се трансформира в събитие. " Политици и представители могат да вършат същото ", сподели Манолова.

 Мая Манолова подлага на критика остро проектобюджета на НЗОК
Мая Манолова подлага на критика остро проектобюджета на НЗОК

Той трансформира Министерски съвет и Народно събрание в помощни органи на Агенцията по медицински контрол

Последният път, когато Манолова се е возила на трен, е било преди три години до Мездра, с цел да поддържа протестиращи против закриването на влакове и линии.

" Непрекъснато сме на терен и няма по какъв начин наличните коли, с които разполага институцията, да ги взема от сътрудниците, с цел да ги употребявам аз . Но ние по този начин или другояче ще се организираме, публичният превоз дава големи благоприятни условия ", добави Мая Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР