Националният омбудсман Мая Манолова обясни защо използва служебен автомобил от

...
Националният омбудсман Мая Манолова обясни защо използва служебен автомобил от
Коментари Харесай

Мая Манолова за автомобила на НСО: Нямам пари за шофьор и кола

Националният омбудсман Мая Манолова изясни за какво употребява длъжностен автомобил от НСО. Тя не приема НСО като скъпо такси. Всеки, който следи моята работа е наясно, че автомобилът ми е необходим, с цел да си правя работата. Хората чакат да съм на място и да слушам проблемите им. Институцията не може да си разреши сходен разход. Имаме две баничарки на 12 години и сътрудниците ги употребяват. С едната се следят пандизите и се пазят правата на лишените ос независимост. Не мога да взема колата на сътрудниците “, съобщи тя.

„ Темата е прекомерно дребна. Аз ще се оправя “, акцентира Манолова.

„ НСО има потребност от промяна, само че в бюджета се предлага единствено отнемането на автомобила на омбудсмана. Ако до това се завършва с промяната в НСО, аз мога да покажа, че мога да си правя работата и без да употребявам този автомобил. С моя екип взехме решение да забележим дали можем да си вършим работата с публичен превоз. Това е метод по който желаят да ме спрат “, съобщи Манолова.

„ Това, което на мен ми е нужно не е НСО, а автомобил. Аз би трябвало да съм на всяка една точка в страната, където има проблем. Хората не могат да си решат проблемите като си заставам в кабинета. Нямам пари за водач и кола “, отсече омбудсмана.

„ Използвам моето пътешестване за приемна, с цел да не изгубвам времето си. Показвам, че ще си свърша работата, без значение от опитите да ми пречат. Ще пазя хората до край “, увери тя.

„ Не мога да се окайвам в случай, че има хора, които са без работа “, добави тя.

„ Големият проблем е, че хората се съмняват, че институциите работят в техен интерес и с цел да ги защитят. Не е обикновено толкоз значими оферти, отнасящи се до права на хората като компенсации на близки на умряли при ПТП, да се вземат решение ей по този начин. Проблемът е неналичието на спор и честното отношение “, счита омбудсманът.

„ Остава усещането, че институциите взимат най-лесното решение - да ударят жителите с теслата. Взимат се решения на мрачно. Да, има европейска инструкция, която поставя предел на тези компенсации, само че той е 10 милиона лв.. Може да се търси заслужено решение, а не да се санкционират тези, които към този момент са осъдени със изгубен непосредствен. Много са недодялани тези текстове. Хората се питат за какво изобщо да заплащат Гражданска отговорност “, сподели още Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР