С новия закон за мобилизацията украинската армия се надява да

...
С новия закон за мобилизацията украинската армия се надява да
Коментари Харесай

Центрове в Украйна набират нови войници за фронта

С новия закон за мобилизацията украинската войска се надява да попълни оределите си редици и да изпрати попълнения във всички елементи на фронта. Текстът, признат от Народното събрание и написан от президента Зеленски, ще улесни идентифицирането на всеки кадърен за работа от 25 години нагоре. Предвидени са и тласъци за бойците, като парични бонуси или средства за пазаруване на къща или автомобил.

В образователен център на 3-та десантно-щурмова бригада доброволци биват подлагани на проби за физическа валидност. Следва ускорена стрелкова и тактическа подготовка и изпращане на фронта.
Заложници на цялата обстановка са не тези, които се опасяват от готовност, а бойците, които са на фронта. Един взвод би трябвало да включва 10 мъже, а в този момент са по трима. Тяхното състояние би трябвало да се облекчи, по тази причина сме се събрали тук и се приготвяме да ги сменяем.
„ Рохас “ – новобранец в 3-та десантно-щурмова бригада от ВСУ

Мобилизацията наподобява ще срещне съществени компликации, тъй като не са доста искащите, изключително измежду по-младите мъже. Леко се е нараснал броят на доброволците във възрастовия диапазон 30-35 години.
Няма изключително огромна смяна. Имаме малко повече мъже на 30 години. Преди идваха най-вече младежи, а в този момент тези на 30-годишна възраст се усилиха с към 15%.
„ Русин “ – началник на център за наборници

Собственици на бизнес се притесняват, че някои от чиновниците им ще бъдат вербувани за задачите на армията.

 
Бизнесът ще се срине, в случай че чиновниците отидат в армията. Няма да има кой да работи, няма да можем да си плащаме налозите и ще би трябвало да затворим.
Олексий – притежател на автосервиз

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа още два закона, които разрешават на някои пандизчии да се причислят към армията. Петкратно се усилват санкциите за лица, които се укриват от военна работа.

А в последните седмици дефицитът на персонален състав се усеща на източния фронт и в Харковска област, където бранителите би трябвало да отблъскват непрекъснатите съветски офанзиви.

Хиляди украинци са избягали от страната, с цел да не получат призовка за явяване по работа. Някои даже рискуват живота си, преплувайки река Тиса, която дели Украйна от Румъния и Унгария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР