Националните ни отбори по естетическа групова гимнастика може да бъдат

...
Националните ни отбори по естетическа групова гимнастика може да бъдат
Коментари Харесай

Националките ни може да рекламират естетическата гимнастика в САЩ с мисъл за за ОИ

Националните ни тимове по естетическа групова гимнастика може да бъдат изпратени с рекламна цел на спорта в Съединените щати. 

Това разкри в Пресклуб " България " Елена Дукова, която от ноември предходната година е вицепрезидент на интернационалната федерация в този млад и хубав спорт, в който страната ни е международна мощ.

" Знаем, че възможностите към този момент не са огромни, само че ще се борим до последно да бъдем включени измежду олимпийските спортове. Това най-рано може да стане на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година, по тази причина от август започваме атака оттатък океана за популяризирането на този спорт там и възможното му изтъкване измежду преференциалните пет спорта от домакините ", изясни Елена Дукова, която на процедура извършва сега длъжността президент на интернационалната федерация, поради отдръпването на титулярката Лилия Морозова от Русия.

" Наясно сме, че би трябвало на място да покажем какво съставлява този хубав спорт и да запалителен американците по него ", добави тя.

За тази цел тя възнамерява изпращането на златните медалистки от България от международната купа, а евентуално и мощните тимове на Финландия в Съединените щати, с цел да пропагандират естетическата гимнастика там.

А президентът на родната федерация по естетическа групова гимнастика Мариета Дукова съобщи, че ръководената от нея организация е измежду доволните от работата и помощта на Министерството на младежта и спорта: " Казват ми, че ние сме от дребното удовлетворени, само че няма по какъв начин да не благодарим на министър Василев за помощта, тъй като в предходните седем години даже нямахме правото да аплайваме за финансиране от Министерството и бяхме на нула, а в този момент то заплати наема на " Арена Армеец ", който за четирите дни на Световната купа възлиза на 82 000 лв. ", съобщи Мариета Дукова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР