Националната служба за охрана наложи временна забрана за използването на

...
Националната служба за охрана наложи временна забрана за използването на
Коментари Харесай

НСО забранява ползването на дронове около Александър Невски на Великден

Националната работа за защита наложи краткотрайна възбрана за потреблението на дронове от 21.00 часа до 02.30 часа след среднощ на Великден - 15-ти против 16-ти април. Това оповестиха от пресцентъра на НСО.

Временната възбрана се отнася за зоната към храм-паметника " Св. Александър Невски ". Тя е по отношение на ограниченията за сигурност за празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала, разясняват от НСО.

На 15 април 2023 година (събота) жителите ще имат достъп до зоната от 20.00 часа през два пункта за инспекция, проведени при северния и при южния вход на храм-паметника.

Служителите на НСО ще ревизират за предмети, общоопасни средства и субстанции. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран, допълват от НСО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР