Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обяви, че призът

...
Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обяви, че призът
Коментари Харесай

Призът за Най-полезен играч в НБА ще носи името на Майкъл Джордан

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада разгласи, че наградата за " Най-полезен състезател " през постоянния сезон ще носи името на Майкъл Джордан.

Най-престижната самостоятелна премия е с нов дизайн и е част от самодейността на асоциацията за реновиране на най-значимите самостоятелни оценки, които се връчват в края на сезона. Наградата за " Защитник на годината " ще носи името на Хакийм Олайджувон, тази за " Новобранец на годината " е кръстена на Уилт Чембърлейн, а тази за " Шести състезател " към този момент ще носи името на Джон Хавличек.

Трофеят за " Най-прогресиращ състезател " е наименуван на Джордж Микан, а единствената нова премията - тази за " Играч с решителен принос ", ще бъде на името на Джери Уест.

" Нашата нова сбирка от титли уважава едни от най-големите играчи в историята на НБА, които са оставили голям отпечатък след себе си ", съобщи комисарят на лигата Адам Силвър.

" Чрез тези оценки ние освен ще отличаваме най-хубавите играчи всеки сезон, само че и ще отдаваме заслуженото самопризнание на легендите, които въплъщават тези влиятелни награди ", добави още Силвър.

Майкъл Джордан печели пет пъти наградата за " Най-полезен състезател " по време на 14-годишната си кариера в НБА. Статуетката на негово име е с височина от 59 сантиметра (23,6 инча) и с тегло от 10,7 кг (23,6 паунда), като тези числа съставляват номера, с който играеше Джордан (23) и извоюваните от него трофеи (6). Основата е пентагон, който символизира петте МВП оценки на Джордан. В ръката си статуетката държи кристална топка, която символно също е обвързвана с някогашния състезател на Чикаго Булс и сегашен притежател на Шарлът Хорнетс.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР