Национална лига футзал за сезон 2022-2023 ще стартира в началото

...
Национална лига футзал за сезон 2022-2023 ще стартира в началото
Коментари Харесай

8 отбора се включват в Национална лига футзал

Национална лига футзал за сезон 2022-2023 ще започва при започване на декември, научи dsport. Участие ще вземат общо 8 тима. 5 от тях са от София. Това са отборите на Амиго - Северозапад, Левски, ЦСКА, УНСС и DХC. Варненските са два - Черно море и Варна сити, а Русе ще има един представител. Вече има направена предварителната стратегия. Изтеглен е и проекто чоп, защото има към момента няколко въпросителни. Срещите би трябвало да стартират на 3-и декември. Ще бъдат изиграни няколко кръга до края на тази година, кото януари месец се възобновява шампионата. След това предстоят плейофи, като се чака в тях да вземат този път присъединяване всичките 8 тима.

През уикенда в столицата се организира четиристранен шампионат по футзал, който очевидно се явяваше и генерална подготовка за някои от тимовете за старта на новото състезание. Участие в него взеха 4 отбора- Черно море, Левски, Амиго - Северозапад и ЦСКА. Държавният първенец Амиго завоюва на финала против отбора на Левски с 6:3. Черно море, който загуби полуфиналния дуел против " сините " с 3:4 след дузпи (2:2 в постоянното време), завоюва дребния край против ЦСКА и остана трети.

Капитанът на Черно море и национал на България Пламен Стойков показа усещанията си от представянето на неговия отбор:
" Злощастно загубихме на полуфинала против Левски след дузпи. Две минути преди края водехме с 2:1. Те съумяха да изравнят. Изпуснахме доста положения. Смятам, че за нашия тим тези два мача, които изиграхме, бяха извънредно потребни, защото ние нямаме опция да играем контроли и да се подготвим посредством мачове за идния сезон ".

Запитан дали на база единствено 2 тима от Варна, участващи в Националната лига против цели 5 от София, може да се приказва за изместване на акцента в този спорт в посока столицата, той отвърна:

" Да измества се акцентът към столицата. В София тимовете си вършат контроли, упражняват, играят всяка седмица. При нас във Варна ние бяхме единственият тим, който водеше подготвителен развой през миналите седмица - две. Вече другият варненски отбор Варна сити също стартира подготвителен развой.
Смятам че Амиго - Северозапад са главния любимец за продобиване на шампионата. Използвам опцията да ги поздравя за добре проведения шампионат, както и за приноса им към футзала. Отбор, който е с повече от 14 полеви състезатели, тим, който се готвеше за Шампионската лига и оттогава не е спирал да тренира. Те са в най-хубава форма сега и продължат ли в същия дух, са главен съперник за купата.

Чуйте цялото изявление в приложения звуков файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР