Национална асоциация „Българско черноморие" изпрати отворено писмо до министър Кирил

...
Национална асоциация „Българско черноморие" изпрати отворено писмо до министър Кирил
Коментари Харесай

Национална асоциация Българско Черноморие с отворено писмо за неправомерно назначение на Тома Белев

Национална асоциация „ Българско черноморие " изпрати отворено писмо до министър Кирил Петков по отношение на назначението на зам. министърът на околната среда и водите, Тома Белев в несъответственост по чл.35 по ЗПКОНПИ

Целият текст на писмото гласи:

Уважаеми Министър-председател,

Ние, от НАБЧ, поддържаме Вашите заявления за налагане върховенството на закона.

По този мотив внесохме, на 13.01.2022г., в Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията към Народното събрание, на година - в Главния инспекторат към Министерски съвет и на година - в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) информация, от изявления в медиите (достъпни посредством Google) и обществена информация от Агенцията по регистриране, за назначен от Вас в прорез с настоящия закон на КПКОНПИ, заместник-министър на околната среда и водите, Тома Белев.

С над 30-дневно забавяне, което ние одобряваме като съзнателно закъснение, ръководителят на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията към Народното събрание, господин Михаил Камбарев, ни изпрати отговор. В него със напълно фиктивен бюрократичен език се споделя: „ Мога да ви уверя, че няма да оставим неизпитан сигнал и при всяко нарушаване, ще сезираме способените органи, като следим до край развръзката на сигналите.”.

Проверката, която трите институции вършат от над един месец насам, се показва в това да се ревизират 2 /два/ документа. Единият е информация от Агенция по вписванията, която лишава 3 минути. И другият документ е да се ревизира Декларацията по чл.35 от ЗПКОНПИ на лицето Тома Белев, което също лишава минути.

От Главния инспекторат към Министерски съвет, към този момент над един месец, отговор към момента нямаме. От КПКОМПИ получихме информация по телефон, че ревизират случая.

Разбираме, че към днешна дата налагането на върховенството на закона е мъчно. Но сме уверени, че Вие ще предприемете бързи и решителни дейности за унищожаване на незаконосъобразният акт. Също по този начин се надяваме, че в бъдеще няма да се подхващат бюрократични хватки за заобикаляне на закона при съществуване на спор на ползи и несъответственост.

От НАБЧ ползват и следните доказателства:

1. Като атачмънти 6 броя изявления от медиите

2. Като атачмънт прилагаме Актуално положение към днешна дата 16.02.2022г. от Агенцията по вписванията, от което е видно, че господин Тома Белев към момента е ръководител на УС на „ Асоциация на парковете в България” и като назначен от Вас като заместник-министър на околната среда и водите е в спор на интерес и в положение на несъответственост съгласно ЗПКОНПИ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР