Националите ни по футбол завършиха 1:1 като гости на Косово

...
Националите ни по футбол завършиха 1:1 като гости на Косово
Коментари Харесай

Националите завършиха 1:1 и с Косово

Националите ни по футбол приключиха 1:1 като посетители на Косово във втория си мач от европейските квалификации. В 39-ата минута Васил Божиков даде задатък на българите, а в 60-ата Зенели изравни. В другия мач от нашата първа група Англия завоюва гостуването си на Черна гора с 5:1.

В първия мач българите още веднъж приключиха 1:1 като домакини на Черна гора. Така в класирането водят англичаните с 6 точки пред България с 2, следват Косово и Черна гора с по една точка, а финален е тимът на Чехия без точка. Футболистите на Косово и чехите обаче са с мач по-малко. Следващата среща на националите ни е посещение в Чехия на 7 юни.

Селекционерът Петър Хубчев съобщи, че по-скоро съжалява за ремито в Прищина с оглед развоя на срещата. Той отреагира остро на появилите се информации, прогнозиращи освобождението му от поста.

Хубчев съобщи пред Българска национална телевизия: „ Ако би трябвало повече да се радваме, че спечелихме точка против Черна гора, през днешния ден би трябвало малко повече да съжаляваме. Изключително удовлетворен съм от желанието, с което излязохме през първото полувреме. Потвърждават се нещата, които приказват всички треньори в тази група. Виждате - с 2 точки дотук сме на 2-о място, т.е. се класираме към този момент. Така че би трябвало да сме удовлетворени. За Англия е добре, че победиха. И за нас е добре, тъй като Черна гора е директен съперник.

Първите два мача? Сега не е моментът за резюме. Не е моментът в този момент да изпадам в детайлности. Много неща се натрупаха по време на този лагер. Като цяло - неповторимо отношение на самите футболисти към тим, към отговорността на мачовете “.

Селекционерът на Косово Бернар Шаланд разяснява: „ Не съм удовлетворен от равенството. Имахме доста шансове и владеехме повече топката. Непрекъснато опитвахме да стигнем до успеха. България се показа добре в отбрана. Все отново и точката не е толкоз зле. България поведе в резултата и направи всичко допустимо да задържи успеха. Срещу Черна гора те играха напълно друго. В края ние държахме самодейността и пропуснахме да спечелим. Свършихме добра работа, само че не победихме. България би трябвало да бъде удовлетворена от точката. Мисля, че тимовете в групата са с извънредно изравнени благоприятни условия “.

Резултати в други квалификации:

Втора група:

Люксембург - Украйна 1:2

Португалия - Сърбия 1:1

Осма група:

Турция - Молдова 4:0

Андора - Албания 0:3

Франция - Исландия 4:0
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР