Трикратният световен шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели състезанието

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели състезанието
Коментари Харесай

Верстапен удържа Норис и спечели на „Имола“

Трикратният международен първенец Макс Верстапен с Ред Бул завоюва надпреварата за Гран При на Емилия-Романя. Стартът на „ Имола “ е седми кръг от международния шампионат във Формула 1.

Нидерландецът започва от първа позиция и записа 59-а победа в кариерата си. Успехът е и пети за него през сезона. Втори на 0.725 секунди остана Ландо Норис с Макларън. Британецът беше най-бърз в последните обиколки и застигна водача, само че не съумя да го изпревари. Това обаче.

Трети се подреди Шарл Льоклер с Ферари, който записа първи подиум на пистата „ Имола “. Четвърти се подреди Оскар Пиастри с втория Макларън.

В последните обиколки Верстапен се оплака от гумите си. Тогава Норис понижи изоставането си от към шест секунди до по-малко от една. Световният първенец обаче удържа триумфа. Преди две седмици в Маями в сходна обстановка.

Верстапен води безапелационно в класирането при водачите пред Льоклер, който се изкачи на втора позиция. Серхио Перес с Ред Бул е трети, откакто през днешния ден приключи на осмо място.

Следващият старт от сезона е в Гран При на Монако след седмица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР