Националите на България по бокс при мъжете и жените научиха

...
Националите на България по бокс при мъжете и жените научиха
Коментари Харесай

Българските боксьори научиха имената на съперниците си на Европейските игри в Краков

Националите на България по бокс при мъжете и дамите научиха пътя, който ще би трябвало да изминат на Европейските игри в Полша, с цел да завоюват квоти за олимпийските в Париж следващата година.

България ще бъде показана от 10 боксьори, като мъжкият състав е воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. Жените пък са под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Шесткратният европейски първенец при мъжете и подрастващите Даниел Асенов (51 кг) ще се изправи във втория кръг против представителя на домакините Якуб Сломински. Полякът е бронзов медалист от европейското състезание в Ереван при 48-килограмовите.

Хавиер Ибаниес (57 кг) стартира от първия кръг. Натурализираният кубинец ще играе в откриващата среща с боксьора от Ирландия Джуд Галахър.

Петкратният европейски първенец при подрастващите Радослав Росенов (63,5 кг) също ще започва от първия кръг. Той ще се изправи на старта против босненеца Ваел Мехри.

При 71-килограмовите Рами Киуан ще почива в първия кръг. Съперник във втория пък ще му бъде Тони Яс от Нидерландия. В категория до 80 кг Кристиян Николов ще има тежко първо затруднение. Николов ще боксира с петия от международното състезание в Ташкент Габриел Веочич от Хърватия.

При най-тежките (+92 кг) Йордан Морехон почива в първия кръг. Натурализираният кубинец ще чака да разбере противника си във втория. Той ще стане явен от мача на Юрай Солдо (Босна и Херцеговина) и Диего Ленци (Италия).

Първите четирима в класирането при 57, 63,5, 71 и 80 кг ще завоюват квоти за Париж. В категориите до 51 и +92 кг визи ще вземат единствено двамата финалисти. При дамите първите четири от всяка категория, в която имаме представителки, ще завоюват квоти за Париж.

Златислава Чуканова (50 кг) ще започва от първия кръг. Опитната ни националка ще се изправи против представителката на домакините Наталия Рок. Полякинята е пета от европейското състезание предходната година, като двете се срещнаха и на шампионата „ Феликс Щам “ през май. На финала там Чуканова направи доста мощен мач, само че успеха бе дадена на Рок.

Станимира Петрова (54 кг) почива на старта. Четирикратната носителка на купа „ Странджа “ ще чака победителката от мача на настоящата европейска шампионка Анастасия Ковалчук (Украйна) и представителката на Босна и Херцеговина Сейла Орашчанин.

Бронзовата медалистка от международното състезание Светлана Каменова (57 кг) също стартира от втория кръг. Една от най-опитните състезателки в състава ще играе за място на четвъртфиналите с петата от Токио Мария Нечита (Румъния) или Асия Ари (Германия).

От втория кръг стартира и Аслъхан Мехмедова (60 кг). Тя ще срещне победителката от дуела на третата от европейското състезание при 63-килограмовите Сара Берам (Хърватия) и Лена Мари Бюхнер (Германия).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР