Национален протест срещу войната по пътищата се проведе в София.Протестиращите

...
Национален протест срещу войната по пътищата се проведе в София.Протестиращите
Коментари Харесай

Близки на загинали на пътя протестираха в София

Национален митинг против войната по пътищата се организира в София.

Протестиращите се събраха в центъра на столицата в така наречен " триъгълник на властта ". Те шестваха до пешеходната пътека на улица " Гурко ", където пийнал водач премаза 15-годишният Филип. Хората уважиха паметта на момчето с минута безмълвие.

Протестиращите упорстват незабавно да се одобри краен период за експертизите за приложимост на алкохол и опиати, както и засилен надзор от страна на Министерство на вътрешните работи. На митинга присъстваше и бащата на Явор, който, дружно с приятелката си Ани беше погубен от водач на пешеходна преди няколко месеца на бул. " Сливница ".

" Толкова убити деца, толкоз почернени фамилии. Експертизи няма, бавят се извънредно доста време. Тези каузи да не се водят с години, да има доста бързи периоди, те не са арестувани. На Явор и Ани е на независимост, нашият не е арестуван. На всичките 54 фамилии, които сме се събрали, убийците на независимост, те имат шофьорски книжки ", сподели Петя Иванова, майка на убито на пътя дете.

" Нямаш ли морал в себе си, какъвто ще закон да те гони, врата в пустиня. Това общество няма ли зрялост в главата си, е парадокс. Това дете е убито от обществото, от тези които разрешиха на този да разреши да се качи в колата ".

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР