Националът Петко Христов вече е футболист на Специя. Новината беше

...
Националът Петко Христов вече е футболист на Специя. Новината беше
Коментари Харесай

Официално: Петко Христов смени тима в Серия "А"

Националът Петко Христов към този момент е футболист на Специя. Новината беше оповестена публично от италианския клуб. Централният бранител идва при " орлите " от Лигурия с трансфер от Фиорентина. Договорът на Петков със Специя е за период от четири години. Италианците приветстват юношата на Славия и му пожелават сполучливи изяви на стадион " Алберто Пико ", където играе и Андрей Гълъбинов.

" Българският бранител идва от Фиорентина и подписа непрекъснат контракт с клуба. Роденият през 1999 година футболист прави първите си стъпки в Славия, като с тима от София дебютира в българския футболен хайлайф. 

През лятото на 2017 година Петко Христов беше закупен от Фиорентина, където се трансформира в дирек в защитата на дублиращия тим. След това той натрупа опит в Серия " Ц " с екипите на Тернана, Бишелие и Про Верчели. 

Само на 21 години Христов може да се похвали с четири участия в мъжкия народен тим на България. Дебютира на 31 март 2021 година против Северна Ирландия, а по-късно играе против Словакия, Русия и Франция. Добре пристигнал при " орлите ", Петко! ", написа на формалния уебсайт на Специя
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР