НАТО заяви, че напълно подкрепя решението на САЩ да се

...
НАТО заяви, че напълно подкрепя решението на САЩ да се
Коментари Харесай

НАТО: Подкрепяме САЩ в оттеглянето от Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег

НАТО съобщи, че изцяло поддържа решението на Съединени американски щати да се отдръпна от контракта за ракетите със междинен обхват с Русия от времето на Студената война, като съобщи, че Москва е нарушила съглашението.
" Съюзниците изцяло поддържат това деяние ", се споделя в изказване на Северноатлантическия съюз.
НАТО разгласява изказването от името на своя съвет на държавите-членки скоро откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Вашингтон от Договора за ракети със междинен обхват на деяние от 1987 година
Русия не съумя да съблюдава крайния период, избран от Съединени американски щати за разглобяване на нова ракетна система със междинен обхват, за която Москва упорства, че не нарушава контракта, съобщи БГНЕС.
" Съединените щати подхващат това деяние в отговор на забележителните опасности за евроатлантическата сигурност, провокирани от съветското скрито тестване, произвеждане и разполагане на наземни системи за крилати ракети 9M729 ", съобщи НАТО.
Но Алиансът съобщи, че отдръпването на Америка от контракта ще отнеме шест месеца, до момента в който влезе в действие, което ще даде на Русия финален прозорец за заличаване на нападателната ракетна система.
" Ние продължаваме да се стремим към градивни връзки с Русия, когато дейностите на Русия го вършат допустимо, " сподели НАТО.
" Призоваваме Русия да употребява останалите шест месеца, с цел да се върне към цялостно и проверимо съблюдаване на Договора за РСОД ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР