НАТО прие план за противодействие на евентуално руско нападение, предаде

...
НАТО прие план за противодействие на евентуално руско нападение, предаде
Коментари Харесай

НАТО прие план при евентуално руско нападение, Москва реагира остро |

НАТО одобри проект за противопоставяне на вероятно съветско нахлуване, съобщи Ройтерс.

Министрите на защитата от НАТО са приели загадка тактика, която развива доста по-далеч съществуващите районни проекти за защита.

Секретен документ задължава натовските страни да се приготвят за вероятни едновременни офанзиви в Балтийско и Черно море, при които могат да бъдат употребявани и нуклеарни оръжия.

Западни представители коментират пред Ройтерс, че не чакат нахлуване от Русия, само че считат, че е нужно да вземат ограничения в отговор на новите съветски оръжейни системи.

Междувременно съветският зам.-министър на външните работи Александър Грушко упрекна НАТО, че се пробва да трансформира Черно море в сцена на борба, в изявление за телевизия “Русия 24 ”.

Грушко сподели, че Москва следи интензивността на НАТО в България и Румъния. Според него НАТО към този момент е трансформирало Балтийско море в сцена на военно съревнование и сега счита да направи същото с Черноморския район.

" Това е доста рисков път, който усилва риска от военни произшествия и ескалация ", категоричен е Александър Грушко. 

Той добави, че не би трябвало да има проблем с телефонните диалози сред представителите на Русия и НАТО, само че в това време посочи, че естественото дипломатическо другарство е невероятно на фона на неприятелските дейности по отношение на Москва. 

Руският министър на външните работи Сергей Лавров на собствен ред съобщи, че от началото на ноември Русия ще затвори непрекъснатото си посланичество в Брюксел и представителството на НАТО в Москва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР