НАТО посочи, че има движение на руските войски, но това

...
НАТО посочи, че има движение на руските войски, но това
Коментари Харесай

НАТО: Русия продължава да увеличава войските си около Украйна

НАТО уточни, че има придвижване на съветските войски, само че това към този момент не може да се назова евакуиране.

Това става на фона на вчерашното признание от съветската дума на Донецка и Луганска области на Украйна за самостоятелни Донецка национална република и Луганска национална република.

Столтенберг съобщи, че Москва към момента може да предприеме нахлуване против Украйна

Руското скупчване на войски към Украйна наподобява продължава, макар че Москва разгласи изтеглянето на повече сили. Това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Чухме от Москва поръчки за подготвеност за продължение на дипломатическите старания, само че до момента не сме видели никаква деескалация на терен ", съобщи Столтенберг преди срещата на министрите на защитата на НАТО, съобщи Нова тв.

" Напротив, наподобява, че Русия продължава да усилва военните си сили ", сподели той и добави, че " следва да забележим дали ще има съветско евакуиране.

" Ние, несъмнено, следим доста деликатно какво прави Русия в и към Украйна. Това, което виждаме, е, че те са нараснали броя на войските си и още войски са на път ".

В сряда Русия съобщи, че военните учения в анексирания от Москва Крим са завършили и че бойците се връщат в гарнизоните си. Ден по-рано тя разгласи евакуиране на войските от границите на Украйна.

Германският министър на защитата Кристине Ламбрехт съобщи, че скупчването на съветски войски по границата " продължава да бъде причина за безпокойствие ".

" Има сигнали, които най-малко ни дават вяра, само че е значимо да следим деликатно дали тези думи ще бъдат последвани от каузи ", сподели тя.

Генералният секретар на НАТО съобщи, че Москва към момента резервира способността си да предприеме огромно нахлуване против Украйна, а Алиансът остава квалифициран за най-лошото. Столтенберг прикани Москва да реализира трайно евакуиране на силите си от границата.

" Ако те в действителност стартират да изтеглят силите си, това е нещо, което ще приветстваме. Но следва да забележим. Само фактът, че има придвижване на сили, на бойни танкове, не удостоверява същинско евакуиране ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР