НАТО подцени руската военна машина. Прогнозите на НАТО, че Русия

...
НАТО подцени руската военна машина. Прогнозите на НАТО, че Русия
Коментари Харесай

Естония: НАТО подцени руската военна машина

НАТО подцени съветската военна машина. Прогнозите на НАТО, че Русия е достигнала лимита на силите си, не се сбъднаха. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на командващия въоръжените сили на Естония Мартин Херем. Москва може да създава няколко милиона снаряда годишно и да набира хиляди бойци, акцентира военният.

Висшият боен командващ на Естония сподели, че свежите данни за индустриалния потенциал на Русия и ресурсите за готовност са провокирали преоценка измежду съдружниците от НАТО и вълна от предизвестия за подготовка за дълготраен спор.

Командващият естонските въоръжени сили Мартин Херем съобщи, че прогнозите, че съветските сили са на лимита на ресурсите си, не са се сбъднали. Той сподели, че въоръжените сили на президента Владимир Путин са в положение да създават няколко милиона артилерийски снаряда годишно (далеч надхвърлящи европейските възможности) и могат да наемат стотици хиляди нови бойци, в случай че е належащо.

Генералът от Естония, чиято граница с Русия е дълга 300 километра, се причисли към възходящ хор от военни водачи на НАТО.

Призоваващи алианса да се приготви за военна борба с Русия. Херем напомни по-ранна оценка, че Русия може да изстреля милион артилерийски снаряда годишно.

„ Много хора си мислеха, че не могат повече. Но през днешния ден обстоятелствата приказват друго “, сподели Херем в изявление от Талин.

„ Те могат да създават още повече муниции – неведнъж повече. “

Изминаха съвсем две години, откогато Путин заповяда да вкара войски в Украйна. А

водачите на НАТО се готвят за дълъг спор: контранастъплението на Киев не съумя да реализира задачите си и украинските въоръжени сили са окопани по продължение на 1500-километрова фронтова линия, разпростряла се от Донбас на изток до устието на Днепър на юг.

Естонското разузнаване предвижда, че Русия ще има потребност от три до пет години.

За да възвърне военната си машина задоволително, с цел да съставлява директна опасност за НАТО. Но близостта на балтийските страни до Русия и все по-войнствената изразителност на Москва пораждат опасения по отношение на военната подготвеност.

Началникът на белгийските въоръжени сили Мишел Хофман сподели предишния месец, че Русия може да отвори „ втори фронт “ в балтийските страни или Молдова, притиснати сред Украйна и Румъния, в границите на няколко години. Военни командири в Норвегия и Швеция, последната от които е на прага на НАТО, също този месец приканиха своите държавни управления да се приготвят за евентуален спор с Москва.

Ключовата област, в която 27-те членки на Европейски Съюз се провалиха, беше производството на муниции. В края на предходната година блокът назова задачата си да създаде милион артилерийски снаряда до март мъчно постижима. Междувременно Русия получава приток на оръжие от Северна Корея – оповестява се, че предходната година Пхенян е доставил на Москва един милион снаряда.

Мрачна вероятност

Естонският боен шеф нарисува по-мрачна вероятност от министър-председателя на своята страна Кая Калас, която сподели пред Bloomberg този месец, че Украйна към момента има път към победа над Русия, в случай че нейните съдружници споделят икономическата си продукция с Киев.

„ Ако създадем всичко както би трябвало, тогава тези мрачни прогнози ще бъдат безсмислени “, сподели Калас в изявлението.

Съюзниците на Украйна би трябвало да изпреварят Русия във военни разноски, с цел да завоюват, счита Естония.

Самият Херем не счита Русия за директна опасност „ през днешния ден или на следващия ден “, само че предизвести, че рискът за НАТО може да скочи до сериозни равнища незабавно щом съветските запаси бъдат освободени от акцията в Украйна. Според него Русия ще може да взе участие в експанзия в по-малък мащаб.

„ Една година ще им е задоволителна, с цел да създадат нещо извънредно в наша посока “, заключи Херем.

Източник: Bloomberg, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР