Настояваме декларациите да се попълват лично само и единствено в

...
Настояваме декларациите да се попълват лично само и единствено в
Коментари Харесай

ВМРО излиза на протест пред ЦИК заради секциите в Турция

Настояваме декларациите да се попълнят персонално единствено и само в изборните пространства! Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия основният секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов. Той беше безапелационен, че българите ясно виждат, че в Турция не се реализира почтен избор, а се гласоподава под строй. Изборите се провеждат от турската страна и от службите, което е неприемливо. Това изкривява вота - непозната страна се намесва във вътрешната политика на България. Няма по какъв начин да допуснем това още веднъж, сподели Ангелов и прикани:

„ В петък, 23 септември, пред ЦИК организираме в 12 ч., митинг, с цел да покажем, че би трябвало да се вземат ограничения по въпроса с намесата на Турция във вътрешните каузи на България. ЦИК има пълномощия да вземе решение и на база на отчет от Министерство на външните работи може да закрие или разкрие секция. Примерно на база подобен отчет секции в Турция може да бъдат разкрити единствено в консулства и в посолството. Така българската страна ще управлява изборния развой там, а не турската ”, даде образец основният секретар на Организацията.

Той означи, че няма по какъв начин 3000 души да гласоподават в една секция под строй.

„ Когато Вътрешна македонска революционна организация беше в Народното събрание ограничи броя на секциите в Турция. Представителите на Вътрешна македонска революционна организация в ЦИК постановиха правила декларациите за гласоподаване в чужбина да се попълнят единствено на място в изборните секции. Ето това може да направи и в този момент ЦИК. А не да допусне, както на изборите предходната година, да гласоподават с заявления, попълнени от някой различен извън. Ние нямаме срещу хората зад граница да гласоподават, само че дано това е по почтени правила ”, безапелационен беше Юлиан Ангелов.

„ Ето за какво каним всички български жители да дойдат, с цел да покажем на ЦИК, че би трябвало да вземе ограничения. Примерно в Афганистан няма да има изборна секция, тъй като там са на власт талибаните към този момент ”, даде образец той.

По тематиката оказва помощ или пречи машинното гласоподаване Юлиан Ангелов сподели, че за него е почтено хората да имат право да избират дали да гласоподават с хартиена бюлетина или на машина.

„ Има възрастни хора, които се тормозят да отидат и да гласоподават на машината. Когато го задължаваш, ти му ограничаваш правото. Нали желаете хората да гласоподават – направете го по този начин, че всички да имат достъп ”, даде друга позиция към разногласието за или срещу машинния избор Ангелов.

Той уточни още, че гласуването с машина има и друга задача и тя обслужва избрани партии, а точно възрастните хора, които не са техен електорат, да не стигнат до изборните секции. С това действително тези партии си подвигат резултата.

Главният секретар на Вътрешна македонска революционна организация беше безапелационен, че политическият дневен ред последната година и половина не се води от публичния дневен ред. И даде за образец грозните кавги сред водещите обединения в миналите три Народното събрание, които демонстрираха единствено, че те не се интересуват от хората, от войната, от инфлацията, от енергийната рецесия, а желаят властта, с цел да обслужват персоналните или непознатите ползи на Анкара, Вашингтон, Брюксел или Москва.

„ Надяваме се до 2 октомври Вътрешна македонска революционна организация да наложи своите тези и хората да ни разпознаят като един от факторите на непоклатимост в страната и бранител на националните ползи, както е било. Ние сме една от дребното партии в България, която през последните 30 години и в престоя си в ръководството каквото беше заложила в програмата си, го реализира за разлика от партии, които употребяват властта за лични цели или за непознат интерес ”, сподели още Ангелов и акцентира, че не се осланя на социологията, тъй като Вътрешна македонска революционна организация е в действие да направи доста по-големи резултати от това, което социолозите дават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР