Настоящият военен конфликт е коренно различен от всички предишни. Като

...
Настоящият военен конфликт е коренно различен от всички предишни. Като
Коментари Харесай

След оплакване бойци изчезват безследно: Как Киев и Москва реагират на видеообръщения

Настоящият боен спор е радикално друг от всички предходни. Като стартираме от колосалната роля на дроновете, стигнем до известията за " контраатаки " и недоволството на бойците, което незабавно се оповестява в интернет. Оплакват се от проблеми освен във ВСУ, само че и съветските бойци. Прочетете за това в материала на " Цариград " ТВ.

Наскоро видеообръщение на бойци от 228-ми батальон на 127-ма войскова бригада от Харковска област стана вирусно в каналите на Telegram. Бойците упрекнаха командването в машинация, непросветеност и безволие.

По-специално, весеушниците (бойците на украинските ВСУ) повдигнаха казуса с „ мъртвите души “, когато на хартия бригадата е изцяло окомплектована, само че в реалност бойците са доста по-малко.

Вчерашни офис чиновници, таксиметрови водачи и други се оплакаха, че са били хвърлени в месомелачката на Бахмут без никаква подготовка, а командирите са оставени да седят откъм гърба.

" Нямаме нито заплати, нито униформи, нито предпочитание да умрем за Зеленски и неговите ползи. В ротите останаха по 20-30 души. Възможно е даже тези хора към този момент да не са живи, защото „ бахмутският касапин “ (както назовават главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни. – Ред.) продължава да държи жива мощ в града, която Вагнер смила в хиляди ".

Напуснаха фронта, записаха видеоклип “

По-рано бойците от 4-та танкова бригада на въоръжените сили на Украйна също отхвърлиха да се бият. Те случайно напуснаха фронта, заявявайки:

" Нямаме безусловно нищо: нито оръжие, нито техника, нито средства за връзка, нито униформи. "

Бойците споделиха, че ще продължат службата си единствено в случай че им бъде обезпечено „ уместно съоръжение “.

Между другото, нашите войски неотдавна нанесоха ракетен удар по украински обект в Константиновка, където бяха ситуирани формирования от 4-та танкова бригада на Въоръжените сили на Украйна. Те към този момент не се нуждаят от " уместно съоръжение ".

Западната помощ отива в черна дупка

С сходен проблем към " пан Президента " се обърна и военнослужещ от 111-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, ситуирана в посока Сватово-Кременное. Той записа видео, в което споделя по какъв начин неговите приятели умират безсмислено и не получават нито поддръжка, нито подкрепления, а западната помощ, предопределена за военни потребности, попада в „ черна дупка “.

Всичко това на фона на абсурда за закупуването на храни в Министерството на защитата на Украйна. Там да вземем за пример яйцата за въоръжените сили на Украйна се купуваха по 17 гривни (37 рубли) за брой. Веднага излиза наяве в чии джобове са се образували " черните дупки ".

Ще изчезнат и няма да има проблеми “

Не всички обаче се оплакват от загуби, неприятно доставяне и командири-тирани. Наскоро украински военнослужещ записа прочувствено видео, че като е в тила, той получава единствено 20 000 гривни (43 000 рубли) прехрана. С тях би трябвало да се храни, да устоя фамилията си и да си купува униформи.

" За тези на предната линия е още по-зле ", сподели украинецът.

" Но командването няма да реши проблемите им, тъй като скоро те ще изчезнат и проблемите ще се решат сами. Неслучайно има толкоз безследно изчезнали в редовете на нашата войска - няма потребност да се заплащат компенсации за тях, може би ще има ", изясни боецът.

Ами при нас?

Нашите бойци обаче също имат мотиви да се оплакват. Чрез частичната готовност бяха разкрити редица сериозни проблеми в редиците на съветските въоръжени сили.

Призованите резервисти записват видеоклипове, в които се оплакват от неналичието на битови условия (някои са оставени на открито), топли облекла, бронежилетки и най-важното - качествена бойна подготовка. Имаше огромен безпорядък при разпределението на бойците.

От артилеристи до пехотинци

Така да вземем за пример мобилизираните от Саратовска област и Република Башкортостан, които са част от обособена 640-а гаубична дивизия, учат артилерия в продължение на три месеца.

Преди Нова година трен с подготвени артилеристи отиде в зоната на СВО, където на бойците беше казано, че там не са нужни артилеристи, само че са нужни пехотинци. И в момент артилерийският дивизион се трансформира в пехотен батальон. След това бойците записаха видео със съответното недоволство.

Спаси " Бурята "

Друго видео подвигна доста звук. В него бойците от отряда „ Буря “ на 5-та бригада от 1-ви корпус на 8-ма войска споделиха, че макар огромните загуби те са били вкарани в борба без артилерийска подготовка, прикритие.

" Въпреки това ние изпълнихме заповедта. Но защото не получиха помощ, сами изнесохме ранените, напускайки позициите си и губейки бойци ", описаха те.

" В същото време заместник-командирът на бригадата се пробва по всевъзможен метод да скрие незаконните си заповеди ", споделиха бойците.

Видеото стана вирусно в обществените мрежи. Скоро Държавната дума също реагира на това и военната прокуратура пое случая. След известно време родственик на един от бойците на " Буря " заяви, че останките от отряда са трансферирани на мястото на поделението.

Пълното с обезсърчение видео, снимано от мобилизирани от Татарстан, към този момент стана причина за редица инспекции. Във видеото бойците споделиха:

" Бяхме изпратени на взлом без никаква подготовка. Всеки имаше единствено четири пълнителя. Първоначално дадоха обещание да ни слагат на втора и трета линия на отбрана, само че в следствие ни изпратиха съвсем невъоръжени да се бием. В същото време не ни дадоха съпътстващи опитни ".

Всеки е имал единствено по 120 патрона и картечници. Не бяха раздадени нито картечници, нито гранатомети. И по този начин леко те бяха изпратени през нощта в тежки борби.

Този факт беше доказан от източници в доброволческите организации на Татарстан. Оказа се, че записалите видеото са сигналисти и готвачи. Защо са употребявани като щурмоваци? Може би военната компетентност в документите е " погубен "? Има съд.

Имаше много реклами, в които бойците се оплакваха от закъснение на заплатите и от откровена неправда, когато да вземем за пример мобилизираните получаваха по-високи заплати от военнослужещите по контракт, воювали от първите дни на СВО.

След това обаче последва реакция. Така Владимир Путин поддържа концепцията за равни условия за погашение на парични надбавки за всички категории военнослужещи, участващи в СВО:

" Не ни интересува към коя категория принадлежи човек, значимо е отношението му към Родината. Това е кардинален въпрос и това тъждество би трябвало да се реализира. "

Да, в нашата войска има проблеми, тъй като Русия от дълго време не е воювала с груповия Запад. Въпреки това, в случай че във въоръжените сили на Украйна проблемите органично „ изчезват безследно “ дружно с тези, които ги показаха, то в съветската войска те, въпреки и не постоянно навреме, само че се вземат решение. И това дава съображение за внимателен оптимизъм.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР